See tort sobib imehästi tähistamaks Eesti Vabariigi aastapäeva, sest
sisaldab meie igapäevast musta rukkieiba. Miks mitte teha rukkileivast ka
pidupäevane tort? 😊
Tordipõhjade koostisosad:
100 g musta rukkileivapuru (kuivata leib ahjus ja purusta köögikombainiga
peeneks puruks)
110 g metspähkleid (purustatud)
5 muna (M suurus)
160 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Kreemi koostisosad:
100 g Alma vahukoort 35%
80 g suhkrut
kuivatatud maasikaid, purustatud
Kaunistuseks maasikaid, metsmaasikaid, kuivatatud maasikaid (terved) ja
tüümiani oksakesi.
Kuumuta ahi 220 C-ni.
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
Lisa rukkileiva puru, purustatud metspähklid ja küpsetuspulber, mis on
eelnevalt omavahel segatud.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimakreem ja toorjuust.
Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.
Lihtsam versioon- ruudukujuline tort:
Pane tainas ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta ca 5-6 minutit 220 C
juures ja edasi 175 C juures ca 5-7
minutit. Jahuta biskviit enne tordi kokkupanekut.
Lõika küpsetatud biskviidi servad sirgeks ja lõika biskviit neljaks
ühesuuruseks tükiks.
Määri kihtide vahele kreem ja puista kreemi peale (iga kreemikihi peale)
purustatud ja kuivatatud maasikaid.
Kaunista tort marjade ja rohelisega. Lase tordil seista kapis üleöö enne
serveerimist.
Kui soovid ümmargust torti, pead küpsetama kõik tordi kihid eraldi
ümmarguses vormis (vormi läbimõõt 16 cm).
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar