Vaja läheb
500 g külmutatud lehttainast
Roheline täidis:
50 g Valio Forte juustu
25 g oliivõli
1 tk
küüslauguküünt
Peotäis
basiilikulehti
Maitsestamiseks soola
ja jahvatatud musta pipart
25 g
kreekapähkleid
Täidise valmistamiseks
purusta kõik koostisosad saumikseriga ja valmista ühtlane määre. Maitsesta
soola ja pipraga.
Punane
täidis:
2 spl ketšupit
50 g Valio Forte juustu
Sega koostisosad
omavahel
Määrimiseks 1
muna
Laota lehtataigen
lauale ja määri ühele poolele taignale punane täidis ja punasele täidisele roheline
täidis. Proovi see määrida kolmnurga ehk kuusekujuliselt.
Tõsta puhas
taignapool täidistega taignapoolele ja lõika välja kuuse kujuline kolmnurk.
Ülejäänud puhastele taignaribadele võid raputada suhkrut ning need hiljem ahjus
ära küpsetada.
Aseta taignast
kuusekujuline kolmnurk küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja lõika
kummagile poolele ca 1,5 cm laiused ribad. Keskele peab jääma lahtilõikamata
osa ehk puutüvi laiusega ca 3-4 cm. Keera lahtilõigatud ribad keerdu ja vajuta
need kergelt vastu küpsetuspaberit.
Määri kuusekest
pealt muna ja vee seguga (1 muna+ 2 spl vett) nii saad kuusekesele ilusa läikiva
kuldkollase pinna.
Küpseta ahjus 200
C juures ca 20 minutit.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar