esmaspäev, 14. detsember 2020

Juustune kuuseke

 

Vaja läheb

500 g külmutatud lehttainast

Roheline täidis:

50 g Valio Forte juustu

25 g oliivõli

1 tk küüslauguküünt

Peotäis basiilikulehti

Maitsestamiseks soola ja jahvatatud musta pipart

25 g kreekapähkleid

Täidise valmistamiseks purusta kõik koostisosad saumikseriga ja valmista ühtlane määre. Maitsesta soola ja pipraga.

Punane täidis:

2 spl ketšupit

50 g Valio Forte juustu

Sega koostisosad omavahel

Määrimiseks 1 muna

 

Laota lehtataigen lauale ja määri ühele poolele taignale punane täidis ja punasele täidisele roheline täidis. Proovi see määrida kolmnurga ehk kuusekujuliselt.

Tõsta puhas taignapool täidistega taignapoolele ja lõika välja kuuse kujuline kolmnurk. Ülejäänud puhastele taignaribadele võid raputada suhkrut ning need hiljem ahjus ära küpsetada.

Aseta taignast kuusekujuline kolmnurk küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja lõika kummagile poolele ca 1,5 cm laiused ribad. Keskele peab jääma lahtilõikamata osa ehk puutüvi laiusega ca 3-4 cm. Keera lahtilõigatud ribad keerdu ja vajuta need kergelt vastu küpsetuspaberit.

Määri kuusekest pealt muna ja vee seguga (1 muna+ 2 spl vett) nii saad kuusekesele ilusa läikiva kuldkollase pinna.

Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar