kolmapäev, 22. detsember 2021

Toorjuustuglasuuriga rullsaiad piparkoogivürtside ja kuivatatud jõhvikatega

Mõnusad mahlased piparkoogimaitselised rullsaiad, millele annab armsalt jõuluse väljanägemise toorjuustuglasuur.

Sellest kogusest saad 12 rullsaia.

Taigna koostisosad:

50 g pärmi
2 sl (28 g) suhkrut
250 ml piima
0,5 tl (2 g) soola
50 g õli
400 g jahu + pisut taigna sõtkumiseks/rullimiseks laual

Täidis:

70 g kuivatatud jõhvikaid
100 g heledat muscovado suhkrut
100 g võid
2 tl piparkoogimaitseainet

Rullsaiade määrimiseks 1 munakollane

Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1 tund või kuni taignakogus on kahekordistunud.

Sega või, piparkoogimaitseaine ja muscovado suhkur.

Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt või-suhkrusegu. Puista peale kuivatatud jõhvikad.

Keera taigen rulli alustades taignatüki lühemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku.  Lõika rull kahetesitkümneks tükiks ja aseta need ahjuplaadile.
Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi, et saiad saaksid mõnusalt kohevaks kerkida. Lase rullidel kerkida ca 15 minutit.  Enne ahjupanekut määri rulle pealt munakollase- ja veeseguga.

Küpseta rulle ahjus 180 C juures ca 20 minutit, kuni rullid on pealt ja alt mõnusalt pruunikad.

Toorjuustu glasuuri jaoks läheb vaja:

50 g toorjuustu

60 g tuhksuhkrut

1 sl (8 g) sidrunimahla

Sega tuhksuhkur toorjuustu ja sidrunimahlaga ühtlaseks glasuuriks. Nirista glasuur soojadele saiadele, kaunistuseks võid lisada mõned kuivatatud jõhvikad. 










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar