laupäev, 3. veebruar 2018

Porgandikook pralinee-võikreemiga




Tänaseks retseptiks mõnusasse laupäevaõhtusse on "õige magus" tort. Kaunistamisega nägin pisut rohkem vaeva aga see kõik tasus ennast ära. Öeldakse ju, et esmalt süüakse silmadega. Kui soovid teha sarnast kaunistust pead võikreemi tegema 3 kordse koguse. Mina tegin selle tordi rulltordina- sellisel moel on tort veel uhkem. Retseptis on kirjeldatud on tavalise kahekihilise tordi kokkupanekut.
Ilusat lumist laupäeva.

Porgandibiskviit
250 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl soodat
1,5 tl soola
1 tl kaneeli
4 muna
4 spl rafineerimata pruuni suhkur
100 g kookoshelbeid
225 g riivitud porgandeid
100 g purustatud nõrutatud ananassikonservi
100 g sulatatud võid
100 g toiduõli
1. Segada kokku kuivained.
2. Segada kokku muna, rasvained, porgand ja ananass. Lisada kuivainete segule.
3. Küpsetada koogivormis 180 C juures 25- 35 minutit
4. Lase jahtuda.
Võikreem
60 g Pastöriseeritud munavalgeid (oluline, et oleks pastöriseeritud, kuna munavalgeid ei kuumutata kreemi tegemise käigus!)
300 g tuhksuhkrut
Näpu otsaga soola
1 tl vanillisuhkrut
Brändyt maitse järgi.
1. Sega mikseri madalatel pööretel kokku munavalged, suhkrud ja sool. Mikserda keskmisel kiirusel ca 5 minutit.
2. Lisa väikeste tükkide kaupa toasoe või mikseri madalatel kiirustel segusse. Kui või on lisatud siis mikserda keskmisel kiirusel ca 15 minutit. Lisa brändy ja sega korralikult.
Pähklipralinee
50g röstitud metsapähkleid
65 g suhkrut
1. Lase suhkrul sulada ühtlaseks karamelliks.
2. Pane pähklid küpsetuspaberile ja kalla peale karamell.
3. Lase jahtuda ja purusta köögikombainiga.
Tordi kokkupanek:
1. Lõika biskviit kaheks kettaks.
2. Sega poole kreemi hulka pralinee ja määri segu biskviidi ühele kettale. Aseta kreemile teine biskviidi ketas.
3. Kata teise osa võikreemiga tort pealt ja külgedelt ning kaunista vastavalt oma soovile.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar