pühapäev, 29. november 2020

Sidruniekleerid

Sellest kogusest saad ca 16 ekleeri


Ekleerid
85 g võid
180 g vett
0,5 tl soola
110 g jahu
3 tk  M suurust muna

Pane potti vesi, või ja sool ning kuumuta segu keemiseni.
Võta pott tulelt ja lisa jahu. Sega tainast, kuni moodustub taignapall.
Pane pott uuesti madalale kuumusele ja kuumuta tainast kogu aeg segades 3 minutit.
Lase taignal pisut jahtuda ja sega mikseriga taignasse ühekaupa  lahtiklopitud munad.
Kui tainas on ühtlaseks segatud, siis pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 7 cm pulgad.
Soojenda ahi 200 C- ni ja küpseta ekleere ahjus 20 minutit. Ava korraks ahjuuks ja lase niiskus ahjust välja. Alanda ahju temperatuur 180 C juurde  ja küpseta veel ca 20 minutit. Ekleerid peavad olema mõnusalt helepruunid.
Lase ekleeridel enne täitmist täielikult jahtuda.

Kreem
200 ml vahukoort
600 g maitsestamata kohupiimakreemi
100 g suhkrut
1  sidruni riivitud koor 
3 spl sidrunimahla

Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiimakreem ning sidrunikoor ja sidrunimahl. Pane kreem pritskotti. Täida ekleerid kreemiga.

Sidruniglasuur
200 g tuhksuhkrut
4 spl sidrunimahla (vajadusel  rohkem, sest glasuur peab olema piisavalt vedel, et sellega ekleere katta)
kollast toiduvärvi

Sõelu tuhksuhkur kaussi ja lisa sidrunimahl ning toiduvärv. Hõõru glasuur ühtlaseks. Pane glasuur pritskotti ja kaunista ekleerid glasuuriga.

Lase ekleeridel enne serveerimist seista külmkapis üleöö.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar