Suvine maasikatort kergelt pipramündise ja hapuka laimi maitsega.
Kogus ca 12 tk
Valmistamisaeg ca 1 tund ja 30 minutit + üleöö külmkapis
Tordipõhi:
4 muna
100 g suhkrut
80 g jahu
0,5 tl soola
Tordipõhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes jahu ja sool. Sega
ettevaatlikult, et õhk ei tuleks taignast välja.
Voorderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiva küpsetusvormi põhi küpsetuspaberiga ja
kalla taigen vormi.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 15-20 minutit või kui tordipõhi on ilusti läbi
küpsenud.
Jahuta tordipõhi enne kasutamist.
Täidis:
200 g laimivõiet
200 g lahjat kohupiima
50 g suhkrut
100 g hapukoort
ca 2 tl piparmündiekstrakti (3 spl toiduõli+punt värsket piparmünti
saumikseriga püreeks ja siis läbi sõela) Ekstrakti lisada niipalju, et maitse
oleks mõnusalt ja tugevalt tunda.
Täidise jaoks sega
kokku kohupiim, suhkur, hapukoor ja piparmündiekstrakt.
Laimivõie:
1 laimi koor
3 laimi mahl
6 munakollast
100 g suhkrut
50 g võid
Sega munakollased suhkru, laimimahla ja laimikoorega. Tõsta pliidile ning kuumuta segu madalal kuumusel seni kuni segu pakseneb. Kuumutamise ajal tuleb segu pidevalt segada. Tõsta laimivõie pliidilt ning lisa või. Sega kuni või sulab. Lase valmis laimivõidel enne tordi vahelepanekut täieikult jahtuda. Laimivõide võid valmistada mõned päevad ette, siis jõuab see ilusti jahtuda ning pakseneda.
Sellest kogusest jääb osa laimivõiet järgi, mis maitseb hästi näiteks röstsaia peal.
Kaunistuseks:
150 g vahukoort
20 g suhkrut
180 g Mascaraponet
500 g maasikaid
1 tl vanillisuhkrut
1 laimi riivitud koor
Vahusta vahukoor suhkrutega ja lisa Mascarapone ning sega
ühtlaseks kreemiks.
Maasikate katteks:
1tl želatiini
50 g vett
Tordipõhjade immutamiseks:
100 ml piima
Tordi kokkupanek:
Lõika tordipõhi kaheks kettaks. Aseta üks ketas alusele, millelt serveerid
torti. Määri tordipõhjale pintsliga ca 50 ml piima, et tort saaks mõnusalt
mahlane.
Määri immutatud tordipõhjale laimivõie ja selle peale piparmündiga
kohupiimakreem.
Tõsta tordipõhja teine pool kohupiimakreemi peale.
Pintselda ka pealmisele tordipõhjale ca
50 ml piima.
Kata õhukese kihina Mascarapone kreemiga tordi pealmine osa ja küljed.
Kata tort maasikatega.
Lase želatiinil külmas vees paisuda ja sulata segu vesivannil nii, et želatiin
oleks täielikult lahustunud. Jahuta segu toatemperatuurile.
Määri saadud segu pintsliga maasikatele, et maasikad hakkaksid ilusti läikima
ja ei kuivaks õhu käes.
Pane ülejäänud kreem tordipritsi ja kaunista vastavalt oma soovidele. Kreemile riivi pisut laimikoort- nii saad värvilisema tulemuse.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar