kolmapäev, 25. aprill 2018

Banaani Pavlova kaneeli ja Muscovado suhkruga.



Pavlova värskete marjadega on imehea. Aga kui parasjagu marjade hooaeg pole veel alanud tuleb kasutada olemasolevaid koostisosi: banaanid, kaneel ja Muscovado suhkur.

Beseepõhjad:
4 tk M munavalget
225 g suhkrut
1 tl kaneeli
1 tl valge veiniäädikat
1. Vahusta munavalged ja lisa vahustatud munavalgetele lusikatäie kaupa suhkur, samal ajal edasi vahustades.
2. Sega kaneel viimase 3 lusikatäie suhkruga ja lisa munavalgetele.
3. Vahusta 6 minutit ja lisa valge veiniäädikas ning vahusta pisut veel.
4. Kuumuta ahi 150 kraadini.
5. Pritsi tordipritsiga küpsetusplaadile küpsetuspaberi peale väikesed beseest pesad.
6. Pane beseed ahju ja langeta ahju temperatuur 120-le kraadile.
7. Küpseta 1 tund ja 30 minutit.
8. Lülita ahi välja ja lase beseedel ahjus jahtuda.
Täidis:
200 g vahukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
150 g toorjuustu
1. Vahusta vahukoor suhkruga.
2. Lisa vanilliekstrakt ja toorjuust.
3. Vahusta korralikuks vahuks.
Banaani täidis:
4 suurt banaani
40 g võid
2 spl tumedat Muscovado suhkru
1. Koori banaanid ja lõika viiludeks
2. Sulata pannil või ja lisa suhkur
3. Madalal kuumusel segu kuumutades lisa banaanid ja kuumuta banaani viile pisut mõlemalt poolt, et banaanid pehmeneks pisut ja kattuks karamellise kihiga.
Magustoidu kokkupanekuks lisa beseepõhjale kreem ja banaanitükid. Nii lihtne see ongi ja maitseb imehea.

😊

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar