Kook, mille põhi krõmpsub mõnusalt ja kohvi-karamellikaste viib lihtsalt keele alla.
Koogi jaoks läheb vaja:
Koogipõhi
100 g toasooja võid
0,5 dl suhkrut
pool muna
50 g hapukoort
60 g nisujahu
50 g röstitud täisterakaerahelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit
pisut soola
Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa muna ning sega ühtlaseks. Lisa segule hapukoor ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, röstitud kaerahelveste, küpsetuspulbri ja soola segu ning sega taignaks. Pane taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale (koogivormi läbimõõt 24 cm). Küpseta ahjus 200 C juures ca 15 minutit kuni koogipõhi on pealt kuiv ja kergelt pruunikat värvi.
Katte jaoks läheb vaja:
3 muna
500 g hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 sl kartulitärklist
Eralda munakollased ja valged. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks-heledaks vahuks ning lisa hapukoor. Sega ühtlaseks.
Lisa tärklis ja sega. Vala saadud täidis eelküpsetatud koogipõhja peale. Küpseta 180 C-ses ahjus ca 40 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda enne karamellikastmega katmist.
Karamellikastme jaoks läheb vaja:
2 sl vett
125 g suhkrut
2 sl väga kanget kohvi (mina kasutasin Ristrettot)
75 g vahukoort
25g võid
soola näpuotsaga
Pane potti vesi ja suhkur ning lase suhkrul karamelliseeruda. Lisa vahukoor, kohvi ja või. Keeda segu madalal kuumusel, kuni kaste on paksenenud. Kalla veidi jahtunud kaste jahutatud koogile.
Kaunistuseks kasuta süüdavaid lilli, tüümianioksi ja füüsaleid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar