Toskaana toidureisi retsept nr.29
Värsked viigimarjad, krõbedad kreeka pähklid ja mõnus krõmps taignapõhi.
Sellest kogusest saab kaks 12 cm läbimõõduga väikest pirukat.
Koostisosad:
Taigen:
130 g jahu
50 g suhkrut
50 g võid
1 munakollane
näpuotsaga soola
Sega kokku või, suhkur ja jahu ühtlaseks puruks ning lisa munakollane. Vormi kokku taigen ja suru see väikestesse pirukavormidesse. Torka kahvliga augud pirukapõhjadesse. küpseta neid ahjus 200 C juures ca 10 minutit.
Täidiseks läheb vaja:
4 viigimarja
1 spl mett
1 spl suhkrut
Lõika viigimarjad neljaks ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista viigimarjadele mesi ja raputa peale suhkur. Aseta küpsetusplaat ahju 200 C juurde ca 10 minutiks, kuni viigimarjad pisut küpsevad ning suhkur viigimarjadel karamelliseerub.
60 g kreeka pähkleid
1 spl suhkrut
Sulata suhkur potis ja lisa sinna kreeka pähklid. Sega kreeka pähkleid sulatatud suhkrus, et pähkid kattuksid kerge suhkru kihiga.
60 g vahukoor
1 spl suhkrut
20 g mett
1 spl jahu
Sega täidise koostisosad omavahel ühtlaseks.
Pane küpsetatud koogipõhjale viigimarjad, kreeka pähklid ja kalla peale täidis. Küpseta kooki ahjus 180 C juures ca 25 minutit, kuni kook on mõnusalt kuldne ja pirukaservad kuldsed.
Lase pirukatel enne serveerimist jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar