kolmapäev, 30. september 2020

Kihiline õuna-purukook soolakaramelliglasuuriga

 Sügisene õunakook, mis ei jäta kedagi külmaks:


Taigna koostisosad:

105 g suhkrut

120 g toasooja võid

1 muna

140 g jahu

0,5 tl soola

0,25 tl soodat

0,5 tl küpsetuspulbrit

130 g hapukoort


Puru koostisosad:

50 g suhkrut

180 g jahu

60 g heledat Muscovado suhkrut

0,5 tl soola

100 g võid

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli


Vahele:

230 g kooritud ja õhukesteks viilutatud õunu.


Kuumuta ahi 180 C juurde. 

Taigna jaoks vahusta suhkur toasooja võiga ning lisa muna. Vahusta kogu segu ühtlaseks. Lisa hapukoor ning sega ühtlaseks. Ühenda kõik kuivad koostisosad ja sega ühtlaseks seguks.

Lisa vahustatud võisegule kuivad koostisosad ning sega ühtlaseks taignaks ning tõsta taigen korraks kõrvale.

Purutaigna jaoks sega suhkru, jahu ja kaneel omavahel ning lisa sulatatud või. Sega lusikaga kuni saad ühtlase purutaolise massi.

Valmista ette 16-18 cm küpsetusvorm. Vormi põhja pane küpsetuspaber ning määri vormi küljed võiga.

Pane pool taignast küpsetusvormi põhjale ning määri see ilusti laiali. Laota taignale viilutatud õunad ning kata poole purutaignaga. Määri purutaignale teine pool taignast ning kata järelejäänud osa puruga.

Pane vorm ahju ja küpseta ca 40 minutit. Küpsetise valmidust kontrolli puutikuga.

Soolakaramelliglasuuri jaoks läheb vaja:

2 sl vett

125 g suhkrut

75 g vahukoort

25g võid

soola näpuotsaga

Pane potti vesi ja suhkur ning lase suhkrul karamelliseeruda. Lisa vahukoor ja või. Keeda segu madalal kuumusel, kuni kaste on paksenenud. Lase kastmel jahtuda ja kalla jahtunud koogile.

Kooki hoia enne serveerimist külmkapis vähemalt 2 tundi.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar