Cassata on Sitsilia küpsetiste sümbol. Koos Cannoliga on see küpsetis kõige tuntum Itaalia dessert maailmas.
Koostisosad.
Koogipõhi:
5 muna
150 g suhkrut
150 g nisujahu
näpuotsaga soola
ühe sidruni koor
100 ml apelsinimahla
25 g suhkrut
3 spl brändit
Vahusta munavalged suhkruga väga tugevaks vahuks- see võtab aega ca 20 minutit. Lisa sool ja sidrunikoor. Lisa ettevaatlikult segades sõelutud jahu ning kalla saadud taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpseta 180 C juures ca 20 minutit.
Immutamissiirupi valmistamiseks pane potti apelsinimahl, suhkur ja brändi. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud. Ära siirupit keema lase.
Täidis:
600 g kohupiima
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
1 tl želatiini+ 2 sl vett
2 tl vanillisuhkrut
100 g kuivatatud aprikoose tükeldatud
100 g rosinaid
150g marmelaadi tükke
Vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks.
Sulata želatiin koos veega vesivannil ning jahuta pisut. Lisa saadud segu kreemile. Lisa kreemile ka kuivatatud puuviljad-marjad.
Võikreem martsipani katte alla:
100 g toasooja võid
100 g suhkruga kondenspiima
2 spl brändit
Vahusta või heledaks vahuks. Lisa kondenspiim ning vahusta veel. Kõige lõpuks lisa brändi ning vahusta ühtlaseks kreemiks.
Martsipanikate:
400 g martsipani
rohelist toiduvärvi
tuhksuhkut martsipani rullimiseks.
Kaunistuseks:
füüsaleid
šokolaadimunasid
kumkvaate
Koogi kokkupanek:
Vooderda sügav kauss toidukilega ja säti kaussi biskviit nii, et kausi servad oleksid kaetud, selleks pead biskviiti vastavalt kausi kujule lõikama.
Immuta biskviit siirupiga.
Pane biskviidile kohupiima täidis ning kata täidis pealt biskviidiga. Saad biskviidist kohupiimaga täidetud poolkera. Pane kauss külmkappi tahenema üleöö.
Järgmisel päeval kalluta kook serveerimisalusele ja kata kook võikreemiga. Võikreemile pane lahtirullitud martsipan. Kaunista kook vastavalt oma soovile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar