Mõnus klassikaline retsept krõbedate kanakoibade valmistamiseks.
Üks parimates kanaretseptidest ja üks minu lemmikutest.
Koostisosad:
ca 1, 2 kg kanapoolkoibasid
400 g keefiri
50 g vürtsikat kastet
200 g jahu
750 g õli friteerimiseks
1 sl soola
1 tl jahvatatud pipart
Pane kanakoivad suurde kilekotti. Lisa keefir ja vürtiskas kaste ning mulju kotti nii, et kõik kanakoivad oleksid korralikult kastmega kaetud.
Pane kott külmkappi ja lase koibadel marineeruda üleöö.
Võta koivad külmkapist toatemperatuurile soojenema.
Sega omavahel jahu, 1 sl soola ja must pipar.
Võta kanakoivad kotist ja raputa ära liigne marinaad ning kasta koivad jahu segusse, et need oleksid igalt poolt jahuga kaetud. Raputa ära üle liigne jahu ja kanakoivad restile ja lase neil seal seista ca 15 minutit.
Kuumuta potis 750 ml õli või kasuta fritüüri.
Pane kanakoivad uuesti jahu segusse, et moodustuks topelt paneeringu kiht. Raputa ära lahtine jahu ja pane kanakoivad küpsema ca 25 minutiks. Küpsemise keskel pööra koibadel teine pool. Jälgi, et potis ei oleks korraga liiga palju koibi- nii langeb õli temperatuur ning ei saa eriti mõnusat ja krõbedat tulemust.
Kui kanakoivad on küpsenud, siis tõsta need köögipaberile, et eemaldada üleliigne õli.
Kõrvale võid serveerida dipikastmeks hapukoort.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar