esmaspäev, 22. jaanuar 2018

Kuklid pohlamoosi ja soolakaramellise vahukoorega



Vastlad on tulekul ja üha enam isutab mõnusalt vahukooreste kuklite järele. Siin on minu versioon kuklitest ja muidugi väikese vimkaga... Soolakaramell lisab soolakat maitset ja annab mõnusa nüansi magusale vahukoorele.
Tasub kindlasti proovida.

Tainas
700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna
Täidiseks:
1 dl pohla moosi
200 ml vahukoort
30 g suhkurt
2 tl soolakaramelli ( ise valmistatud- retsept allpool)
1. Vedelda pärm suhkruga.
2. Sega kokku kõik koostisosad ( va. Jahu).
3. Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi.
4. Pane taigen kerkima 60 minutiks.
5. Suru taignast õhk välja ja lase kerkida veel ca 60 minutit.
6. Vormi taignast ühesuurused pallid ja aseta küpsetuspannile kerkima ca 30 minutiks. Määri munaga.
7. Küpseta ahjus 210 c juures ca 15 minutit.
8. Lase kuklitel täielikult jahtuda.
9. Vahukoore valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa soolakramell. Vahusta veel. Pane segu tordipritsi.
10. Lõika kuklil ära pealmine osa ja uurista välja pisut sisu, et teha ruumi moosile ja vahukoorele. Lisa 1 tl pohlamoosi süvendisse ja täida vahukoorega. Aseta kuklile tagasi ära lõigatud tipp ja kaunista tuhkruhkruga.
Soolakaramelli valmistamine
150 g suhkrut
100 g vahukoort
100 g võid
1- 2 tl soola ( maitse järgi)
1. Pane suhkur potti ja sulata.
2. Kuumuta vahukoor teises potis keemiseni.
3. Kui suhkur on sulanud lisa suhkrule koor ja keeda paar minutit.
4. Lisa segule kuubikuteks lõigatud või ja sool.
5. Pane karamell purki ja lase täielikult jahtuda külmkapis. Jahtudes segu pakseneb.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar