See retsept meie peres on väga menukaks osutunud ja sobib just hästi külmadesse ning pimedatesse talveõhtutesse. Valmistada on seda imelihtne.
Koostisosad:
Purukate
3 dl rukkihelbeid
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
100g võid
0,25 tl soola
Koostisosad:
Purukate
3 dl rukkihelbeid
1 dl suhkrut
2 dl nisujahu
100g võid
0,25 tl soola
Täidis
500 g tükeldatud hapusid õunu
50 g võid
100 g tumedat muscovado suhkrut
500 g tükeldatud hapusid õunu
50 g võid
100 g tumedat muscovado suhkrut
Rukkihelbed röstida kuumal ja kuival pannil.
Kuumad rukkihelbed segada kausis suhkruga. Kuumalt segamise nipp on see, et suhkur sulab ümber helveste ja moodustab mõnusa krõmpsuva konsistentsi.
Lisada jahu, sool ja või ning näppida kokku purukatteks.
Pannil sulatatada või ning lisada muscovado suhkur ja kuumutada pisut, et moodustuks ühtlane segu. Lisada õunad ja kuumutada neid koos või-fariinsuhkruga seguga, et õuntest tuleks välja pisut mahla ning, et õunad pehmeneksid veidi.
Küpsetusvormi põhja lisada õunte segu ja peale purukate. Küpsetada ahjus ca 25 minutit ja 200 C juures kuni moodustub ilus kuldne värvus.
Serveerida soojalt vanillijäätisega.
Kuumad rukkihelbed segada kausis suhkruga. Kuumalt segamise nipp on see, et suhkur sulab ümber helveste ja moodustab mõnusa krõmpsuva konsistentsi.
Lisada jahu, sool ja või ning näppida kokku purukatteks.
Pannil sulatatada või ning lisada muscovado suhkur ja kuumutada pisut, et moodustuks ühtlane segu. Lisada õunad ja kuumutada neid koos või-fariinsuhkruga seguga, et õuntest tuleks välja pisut mahla ning, et õunad pehmeneksid veidi.
Küpsetusvormi põhja lisada õunte segu ja peale purukate. Küpsetada ahjus ca 25 minutit ja 200 C juures kuni moodustub ilus kuldne värvus.
Serveerida soojalt vanillijäätisega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar