See porgandi kook on mõnusalt mahlane ja lihtne valmistada.
Retsepti on pärit NAMI-NAMI retseptikogust ja nagu ikka väikesed muudatused/arendused ka minu poolt:
Porgandi kook:
Retsepti on pärit NAMI-NAMI retseptikogust ja nagu ikka väikesed muudatused/arendused ka minu poolt:
Porgandi kook:
500 g riivitud porgandeid
5 M suuruses muna
5 M suuruses muna
200 g suhkrut
pisut soola
240 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
100 g toiduõli
Toorjuustukreem:
400 g toorjuustu
280 g vahukoort
240 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
100 g toiduõli
Toorjuustukreem:
400 g toorjuustu
280 g vahukoort
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
oranži toiduvärvi
2 tl vanillisuhkrut
oranži toiduvärvi
Šokolaadi ganache
100 g piimašokolaadi
55 g vahukoort
Kaunistuseks beseed.
Valmista ette kolm küpsetusvormi (läbimõõduga 22 cm). Määri vormide servad ja põhjad õliga.
Valmista ette kolm küpsetusvormi (läbimõõduga 22 cm). Määri vormide servad ja põhjad õliga.
Vahusta munad suhkrute ja soolaga heledaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga.
Sega munavahu sisse õli, siis porgandid ja lõpuks jahu.
Jaga tainas kolme ettevalmistatud küpsetusvormi vahel ja küpseta neid ca 15 minutit või kuni tikuga küpsust kontrollides jääb tikk puhtaks.
Lase küpsenud koogipõhjadel jahtuda pisut vormides ja siis tõsta need restile jahtuma. Lase neil täielikult jahtuda enne koogi kokkupanekut.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega ja lisa toasoe toorjuust. Vahusta veel kuni oled saanud ühtlase kreemi.
Pane esimene koogipõhi alusele ning pane koogipõhjale 1/3 kreemi. Tõsta kreemile teine koogipõhi ja määri teisele põhjale teine osa kreemist. Tõsta külmkappi 15 minutiks hanguma.
Sega järelejäänud kreemi sisse oranž toiduvörv, kuni saad soovitud värvi.
Määri koogi peale ja külgedele oranž kreem ja silu koogi põhjad ja küljed ühtlaseks. Pane külmkappi hanguma.
Šokolaadi ganache valmistamiseks pane šokolaaditükid kaussi. Lase vahukoor keema ja kalla soe koor šokolaadile. Lase seista ca 3 minutit ning sega ganache ühtlaseks. Väldi mullide teket st. ära sega üle. Lase ganachel seista ca 10 minutit enne tordile kallamist. Alusta ganache tilgutamist tordi servadele, et jääksid tilkuvad servad. Lõpuks kata tordi pealmine kiht. Kaunista beseeküpsistega.
Lase koogil külmkapis seista kuni serveerimiseni.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar