Mõnus ja maitsekas toit, mille valmistamiseks idee sain suviselt Leedu reisilt.
Siia juurde sobib imehästi soe ja pehme Focaccia, mille retsepti leiad samuti blogist.
Retsept on mõeldud 6-le
Vaja läheb:
2 purki (800 ml) kookospiima
100 g vahukoort
ca 3 spl Tom Kha pastat-reguleeri oma maitse järgi-kui vürtsikat spoovid
ca veerand tšillikauna- kogus sõltub tšilli vürstikusest
6 küüslauguküünt
toiduõli
1 kg sinimerekarpe
Kaunistamiseks tilli
Soojenda pannil õli ning lisa peeneks hakitud küüslauk ja tšilli. Prae neid pannil mõni minut ja lisa siis Tom Kha pasta. Kuumuta veel mõni minut ning lisa kookospiim ja vahukoor. Lase segul keema tõusta ningmaitsesta vajadusel soola ja suhkruga. Lisa siis puhastatud ja pestud karbid.
Hauta karpe kaane all ca 5-10 minutit, kuni karbid avanevad. Need, mis ei avane viska minema.
Pane kaste kausi põhja ning tõste peale hunnik karpe. Raputa peale tilli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar