Kogus 16 tk
Valmistamisaeg
ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund
Mulgipudru koostisosad:
450 g kooritud
ning väikesteks tükkideks hakitud kartuleid
100 g pestud
odrakruupe
50 g Hüva võid
maitsestamiseks
soola
Mulgipudrusuupistete koostisosad:
Mulgipuder (valmistatud eelnevalt toodud koguste järgi)
1 muna
100 g riivitud
juustu
maitsestamiseks
soola ja purustatud musta pipart
Suupistete paneerimiseks ja praadimiseks:
1 muna
1-2 dl nisujahu
1-2 dl täistera
riivleiba
Toiduõli
praadimiseks
Serveerimiseks:
140 g
krõbedaks praetud suitsupeekonikuubikuid
Rohelist
sibulat
Hapukoort
Maitsestamiseks
soola
Mulgipudru valmistamiseks pane külma veega keema kartulid ja odrakruubid. Kartulid pane poti põhja ja peale odrakruubid. Keeda kuni nii kartulid kui odrakruubid on pehmed. Kurna ära keeduvesi ning tambi pudrunuiaga kartulid pudruks. Lisa või ning maitsesta soolaga.
Lase pudrul
jahtuda toatemperatuurile.
Sega mulgipudru sisse muna ning riivitud juust. Maitsesta soola ning pipraga. Vormi kahe käe vahel ühesuurused ümmargused pallid- kaaluga ca 50 g.
Klopi lahti paneerimiseks
muna ning lisa sinna 3 sl vett.
Paneerimiseks
veereta palle kõigepealt jahus, siis muna-veesegus ning lõpuks täistera
riivleivas ning prae kuumas õlis. Õli
peab olema potis niipalju, et pallid ujuksid õlis. Prae mõni minut kuni pall on
ühelt poolt mõnusalt pruunikas ja küpsenud ning siis keera pallil teine pool ja
küpseta veel mõni minut.
Kui pall on
küpsenud siis tõsta see köögipaberile nõrguma, et eemaldada liigne rasv.
Serveerimiseks prae peekon krõbedaks ning serveeri suupisteid koos krõbeda peekoni ja hapukoore kastmega. Hapukoorekastme valmistamiseks sega hapukoor soolaga ning lisa pisut hakitud murulauku.
Retsept valmis koostööst Coop-iga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar