Kogus 8 tk
Valmistamisaeg
ca 2,5 tundi
Taigna koostisosad:
25 g pärmi
2 sl suhkrut
250 ml piima
0,75 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Kuklite määrimiseks 1 munakollane ja kaunistuseks mandlilaaste ning soovi korral ka tuhksuhkru ja kuivatatud marjajahu segu.
Täidis:
110 g Coop klassikalist kodujuustu
300 g vahukoort
110 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
8 tl magusat pohlamoosi (Meie Mari)
Taigna valmistamiseks sega suhkur
pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal
taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku
mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida
soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Jaga taigen kaheksaks võrdseks osaks ning vooli taignatükkidest ilusad ümmargused pallid.
Pane pallid küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile ning lase neil soojas kohas kerkida ca 30 minutit. Määri
kuklid muna-vee seguga ning raputa kuklitele mandlilaaste.
Muna-veesegu valmistamiseks sega
munakollane 1 spl veega.
Küpseta 200 C juures ahjus ca 15 minutit või kuni kuklid on pealt ilusad pruunid. Lase kuklitel täielikult jahtuda enne täitmist
Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega. Nõruta kodujuust läbi sõela ning suru kodujuust sõelal korralikult kuivaks- muidu jääb täidis vedel. Lisa kuiv kodujuust vahukoorele ning vahusta täidist veel kuni kodujuust on vahukoorega korralikult segunenud.
Pane täidis selleks ajaks külmkappi kuni kuklid on jahtunud. Lõika kuklitel ära pealmine kiht (kaas) ja tõsta need kõrvale. Uurista kuklitest välja pisut sisu, et teha ruumi täidisele.
Tõsta kuklisse
1 tl pohlamoosi ning lisa vahukoore-kodujuustu täidis (jaga kogus 8 kukli
vahel). Tõsta kuklile tagasi äralõigatud kaas ning raputa peale pisut
tuhksuhkru-marjajahusegu.
Retsept valmis koostöös Coop-iga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar