pühapäev, 14. märts 2021

Muna ja ricotta täidisega ravioolid

Retseptikogused ca 3-4-le sööjale.

Pasta:
3 muna
150 -300 g durum nisujahu
Taigna valmistamine
Segada köögikombainis taignaks 150g jahu ja 3 muna. Vajadusel lisa jahu. Sama tööoperatsiooni võib teha ka käsitsi.
1. Pane taigen lauale ja sõtku kätega ühtlaseks. Vajadusel lisa veel jahu.
2. Vormi väikesteks pallideks ja mässi toidukilesse.
3. Aseta taigen vähemalt 20 minutiks külmkappi.
4. Vormi pastamasinaga õhukesed lehed.



Täidis:
200 g toorjuustu
50 g spinatilehti
2 tl oliivõli
soola
musta jahvatatud pipart
1 tl küüslaugupulbrit
2 tl nisujahu
12 tk munakollased

Täidise valmistamine:
1. Püreesta spinat koos oliivõliga  ja lisa toorjuustule. 
2. Lisa purustatud küüslauk ja jahu
3. Maitsestada soola ja pipraga.

Ravioolide vormimiseks pane õhukesele taignalehele munakollane



 Pritsi tordipritsiga munakollase ümber rõngas ricotta täidisest 




Määri raviooliservad munaga ja kata õhukese taignalehega.





Suru servad kõvasti kinni ja lõika sobiva suurusega raviool.



Kaste:
400 ml vahukoort
2 küüslaugu küünt
6 päikesekuivatatud tomatit õlis
Sool, pipar
Kastme valmistamine
1. Potis kuumuta kergelt purustatud küüslaugu küüned ja päikesekuivatatud tomatid.
2. Lisa vahukoor ja keeda madalal temperatuuril ca 30 minutit kui vahukoor paksenenud.
3. Maitsestada soola ja pipraga
Vormida ravioolid ja keeta neid soolaga maitsestatud vees ca 2 minutit- Munakollane peab jääma vedel. Serveerida koos kastme, riivitud juustu ja basiilikuga. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar