2021 Toiduväljakutse retsept nr.7 ja ikka aastast 1864.
Walmistakse nudlitaignast, litsutaks ühe õlleklaasiga ümmargussed siiwid wälja, woetaks peneks akkitud munnad, seggataks need solaga, peneks leigatud tilli ehk petersellilehhedega, kaetaks need wäljalitsutud taignatükkit sellega, pörtaks neid poleks kokko, nii kui pissukesed pekkokid, litsutaks need äred õige kinni, wõietaks neid munnaga, puistataks nende peale riiwleiba ja küpsetatakse neid woi sees panni peal küpseks ja mollemilt poolt pruuniks.
Üritasin eelnevad retsepti meie aega kohandada ja siin on katsetatud versioon. Tasub proovida sest pirukad maitsevad hästi.
Taigna jaoks läheb vaja:
200 ml vahukoort
1 munakollane
natuke soola
200 g nisujahu
Nendest koostisosadest segatakse kokku rullitav taigen sõtku seda ca 10 minutit kuni tainas on ühtlane), vajadusel lisa veel jahu. Rulli taigen õhukeseks ja lõika välja ca 6 cm ringid. Pane ringi keskele täidis ja murra pirukas poole. Suru pirukaservad kõvasti kinni, et need ei tuleks küpsetamise ajal lahti ja täidis välja. Määri pirukaid pealt munaga. Küpseta pirukaid mõlemalt pool või sees kuni need on kuldpruunid.
Täidiseks:
5 keedetud muna
50 g majoneesi
soola, jahvatatud musta pipart
hakitud peterselli
Sega täidise koostiosad omavahel ning täidis ongi valmis.
Küpsetamiseks võid.
Pirukate määrimiseks muna
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar