Üks mõnus kevadine tulbitort, kus on rohkelt kohupiima ja mõnusad keeksised põhjad.
Tordipõhjad:
6 tk munakollast (M suurust)
140 g suhkrut
240 g võid
180 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Sega jahu, sool ja küpsetuspulber . Vahusta munad suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega kokku muna-võisegu ning kuivained. Vooderda kolm 22 cm läbimõõduga koogivormi küpsetuspaberiga ja jaga tainas võrdselt 3 vormi vahel.
Küpseta tordipõhja ahjus 200 C juures ca 10 minutit. Võta ahjust välja lase täielikult jahtuda.
Tordipõhja immutamiseks ja katmiseks:
100 ml piima
100 g passioniviljasiirupit (kasutasin Monini siirupit- selline paksu konsistentsiga võid kasutada ka moosi)
Tordikreem:
400 g lahjat kohupiima (pakis mitte torus)
200 ml vahukoort
100 g suhkrut
Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks vahuks.
Võikreem:
70 g võid
55 g tuhksuhkrut
Vahusta toasoe või tuhksuhkruga ühtlaseks vahuks.
Tordi kokkupanek:
Pane esimene tordipõhi alusele, millelt torti serveerid. Immuta see 1/3 piimaga ning määri tordipõhjale 1/2 passionisiirupit ning 1/2 tordikreemi. Korda sama järgmise kihiga. Aseta tordile viimane kiht ning immuta see piimaga. Lase tordil taheneda külmkapis ca 30 minutit (samal ajal valmista võikreem).
Määri tordi külgedele ja peale võikreem ning jäta tort külmkappi seisma üleöö.
Järgmisel päeval valmista sefiir.
Sefiir:
6 tk M munavalget
270 g suhkrut
270 g tarretisesuhkrut (sisaldab pektiini)
ca 0,5 tl sidrunhapet
120 ml vett
Kuumuta suhkrute ja vee segu keskmisel kuumusel 120 C-ni. See võtab aega ca 20-30 minutit.
Samal ajal vahusta munavalged. Lisa keev siirup peene joana vahustatud munavalgete hulka, samal ajal kogu aeg edasi vahustades. Vahusta kreemi 10 minutit.
Lisa sidrunhape osade kaupa. Tee nii hapu sefiir kui soovid.
Mõõda valmis kreemi temperatuuri. See peab olema ca 22-24 C kui soovid kasutada tulbitüllesid. Sooja kreemiga ei tule tulbid ilusad ning ühtlased. Värvi sefiir soovikohaselt ning pane sefiir pritskotti.
Võta tort külmkapist ning kaunista sefiiriga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar