2021 Toiduväljakutse retsept nr 11 ja ikka aastast 1864
Originaalretsept:
Pinatid, kömnelehti ehk noored
kapstataimed sawad weega pehmeks kedetud, akkitud ja selge buljoniga Nr. 8
järrele läbbi kedetud, ka mönda leikatud petersellilehti saab jurde pantud. Kui ei
tahheta suppi öige klariks, siis võib 1/2 tassi risi ehk sagud ja 1 lussik
rööska koort jurde panda. Walmis sanud supisse pantaks weel munne Nr. 615
järrele, ja antaks üks hollandi hering sinna körwa.
Munnad
suppi jurde
Tahhetakse
munne ühhe rohhilisse lihha-suppi ehk ühhe selge buljoni sisse panda,
siis peab neid essite nenda wiisi kuma wee sees küpseks teggema, muido saab se
supp tüklikkune. Saab wessi ülleskedetud ja lüaks nii palju munne kui waja on
üks teise järrel, kollane ja walge ühtlaisi, öige tassa sisse. On nemmad siin
sees küpsed, agga polpehmeks sanud, siis woetaks nemmad ühhe lussikaga wälja ja
pandaks neid se walmis lihhasuppi sisse, sedda kohhe lauale antaks.
Retsept mille järgi roheline supp keedetud sai. Retsept on kahele sööjale.
Koostisosad:
75 g spinatilehti
0,5 l puljongit
2 spl vahukoort
140 g keedetud riisi
4 muna
Maitsestamiseks soola ja musta pipart
Pese spinatilehed . Keeda riis.
Lase puljongil keema tõusta, lisa riis, spinatilehed ning vahukoor. Lase supil keema tõusta ning keeda mõni minut. Maitsesta supp soola ja musta pipraga.
Samal ajal keeda munad. Lase veel keema tõusta ja pane lahti löödud munad ühekaupa vaikselt keevasse vette. Lase neil küpseda kuumas vees , kuni on näha, et need on pealt küpsed. Tõsta munad siis veest välja ning pane nad kaussi supi juurde. Serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar