Mis juhtub kui kokku saavad kaks minu lemmikut- rabarber ja kaerahelbed? Kui need on ka sinu lemmikud, siis vaataretsepti.
Täidis:
300 g tükeldatud rabarberit
2 sl vett
3 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
50 g rafineerimata roosuhkrut rabarberimoosile raputamiseks
100 g paksu keedetud maasikamoosi
Koogile:
220 g jahu
150 g kaerahelbeid
200 g pruuni rafineerimata roosuhkrut
1tl kaneeli
0,25 tl soola
150 g võid, tükeldatud kuubikuteks
Keeda täidis, selleks pane kõik koostisosad potti ja keeda keskmisel kuumusel ca 15 minutit. Lase enne kasutamist jahtuda.
Kuumuta ahi 165 C juurde. Määri ahjuvorm võiga (panni suurus 22*28 cm).
Sega kausis jahu, kaerahelbed, suhkur, kaneel ja sool. Lisa külm või ja näpi sõrmedega ühtlaseks puruks.
Tõsta 250 g puru kõrvale. Ülejäänud puru pressi küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi põhjale. Laota rabarberitäidis ning maasikamoos purupõhjale. Raputa peale 50 g suhkrut ning kata täidis ülejäänud puruga.
Küpseta ahjus 50-55 minutit kuni kook on pealt kergelt pruunikas ja mullitab.
Lase valmis koogil jahtuda/taheneda 2 tundi enne serveerimist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar