pühapäev, 4. märts 2018

Heeringa-kodujuustu tort röstititud rukkihelbe-rukkileivapõhjal



Soolase tordi retsept, milles on heeringat, peeti, kodujuustu ja muna.Pisut pidulikum kui tavalised võileivad 

Põhi
3 viilu rukklieiba ( peeneks pudistatud ja röstitud)
2 dl röstitud rukkihelbeid
75 g ürdivõid
pisut soola
Täidis
500 g heeringa fileed peediga (Kalameister OÜ- Põlise Talumehe kaubamärk)
2 tl želatiini
0,5 dl vett
Kate
3 keedetud muna
200g kodujuustu
1 dl vahukoort
2 tl želatiini
0, 5 dl vett
soola, pipart
Põhi
1. Sega röstitud leib ja röstitud rukkihelbed.
2. Lisa sulatatud või ja sool.
3. Pane saadud segu 20 cm läbimõõduga vormi ja suru kõvasti vormi põhja.
4. Pane põhi 30 minutiks külma.
Täidis
1. Paisuta želatiin veega ja kuumuta saadud segu kuni želatiin on täielikult sulanud.
2. Jahuta segu toatemperatuurile ja lisa heeringale.
3. Saadud täidis pane rukkileiva põhjale ja aseta ca 1 tunniks külma.
Kate
1. Haki keedetud munad kahvliga peeneks.
2. Vahusta vahukoor ja lisa kodujuust ning munad. Maitsesta soola ja pipraga
3. Paisuta želatiin veega ja kuumuta saadud segu kuni želatiin on täielikult sulanud.
4. Jahuta segu toatemperatuurile ja lisa vahukoore-kodujuustu segule.
5. Pane segu heeringatäidisele ja aseta ca 1 tunniks külma.
6. Kaunista ja serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar