neljapäev, 28. veebruar 2019

Craqueln Choux buns ehk krõbeda katte ja sidruni kohupiimatäidisega tuuletaskud


Retsepti idee pärineb siit ja kasutasin siit krõbeda katte ja tuuletaskute retsepti. Sidrunikohupiimatäidis on juurde lisatud juba minu maitse järgi.

http://thegreatbritishbakeoff.co.uk/kates-valencian-orange-craquelin-choux-buns/

Craquelin
60 g pruuni suhkrut
60 g jahu
55 g võid
pisut soola

Tuuletaskud:
110 g jahu
50 g võid
100 ml piima
0,5 tl soola
0,5 tl suhkrut
3 lahtiklopitud muna (M suurus)
1 munakollane määrimiseks

Sidrunikohupiimatäidis:
170 g vahukoort
120 g suhkrut
400 g rasvatut kohupiima
1 sidruni koor
maitse järgi sidrunimahla

Tee valmis Craquelin. Pane suhkur, jahu ja või kaussi ning sega korralikult ühtlaseks kleepuvaks taignaks.
Vormi tainas paksuks kettaks ja pane see kahe toidukile vahele. Rulli tainas 3 mm paksuseks ja pane tainas koos toidukilega sügavkülmikusse.

Tuuletaskute valmistamiseks kuumuta ahi 230 C juurde.

Pane piim, või, suhkur, sool ja 100 ml vett potti ning kuumuta keemiseni. 
Lisa potti jahu ja kuumuta tainast väga madalal kuumusel samal ajal kogu aeg segades ca 3 minutit, kuni moodustub taignapall.

Lase taignal jahtuda toatemperatuurile ning sega taignasse ühekaupa lahtiklopitud munad. Taigen peab olema ühtlane ja läikiv ning hoidma vormi.

Pane valmis taigen tordipritsi ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ca 4 cm läbimõõduga pallid. Jäta pallide vahele piisavalt ruumi, kuna keedutaigen kerkib korralikult.
Kasta sõrm lahtiklopitud munakollasesse ja silu pallikesed pealt ühtlaseks, Munakollasega määrimine annab tuuletaskutele ahjus küpsedes ilusa kuldkollase värvi.

Võta Craquelin külmikust väja ja lõika sealt 3 cm läbimõõduga kettad ning aseta need taignapallikeste peale. Tõsta tuuletaskud ahju ja alanda ahju temperatuur kohe 190 C juurde ning lase küpseda  35 minutit. Vaheta ahjus plaadi poolt ja küpseta veel ca 20 minutit kuni tuuletasud on seest tühjad ja pealt ilusad krõbedad. Tõsta valmis tuuletaskud restile jahtuma. 

Samal ajal valmista kreem.
Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiim. Vahusta veel ning lisa sidruni koor ja sidruni mahl. Sega ühtlaseks. Pane valmis kreem tordipritsi. Lõika tuuletaskutel ära pealmine krõbeda kattega kaetud osa ning pritsi kreem tuuletasku alumisele poolele. Tõsta äralõigatud ülemine osa kreemi peale tagasi. Hoia tuuletaskuid ca 3-4 tundi enne serveerimist külmkapis.






2 kommentaari:

  1. Kahjuks ei ole retseptis vedeliku kogust. Palun lisage. aitäh!

    VastaKustuta
  2. Lisasin. Kuidagi oli välja jäänud. aitäh märkamast. :)

    VastaKustuta