kolmapäev, 27. veebruar 2019

Mac and Cheese




Mac and Cheese (juustune makaronivorm) Valio Viola murulaugu ja koduaiaürtidega sulatatud juustuga

800g keedetud makarone (pasta tüüp Chiffari lisci)
1 sl toiduõli
2 sl jahu
soola ja pipart
150 g saiapuru (kuivata seemnetega röstssai ahjus ja purusta köögikombainiga peeneks puruks)
hakitud rohelist tilli

Kuumuta ahi 180 C juurde.
Võta suurem ahjuvorm ja määri see õliga (võid kasutada ka väikeseid portsjonahjuvorme). Tõsta vorm kõrvale.
Keeda makaronid ja jäta need pisut kõvemaks kui al dente, kuna makaronid küpsevad ahjus juustukastmes edasi. Nirista valmis keedetud makaronidele õli, sega läbi ja tõsta need kõrvale.
Riivi Valio Atleet Cheddar juust.
Sulata 85 g võid pannil ja lisa jahu. Sega kogu aeg ja kuumuta jahu ning võid ca 1 minut.
Lisa külm piim ja vahukoor või-jahu segule samal kogu aeg  vispliga segades, et kastmesse ei tekiks tükke. Kuumuta kuni kastme pinnale tekivad mullid ning kuumuta kastet peale mullide teket veel  ca 5 minutit. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Lisa pool Valio Atleet Cheddar juustust ja Viola juust ning kuumuta kastet seni kuni see on ühtlane ning kreemine, samal ajal kastet kogu aeg segades.
Lisa kastmele makaronid ja sega kuni need on kõik on korralikult kastmega kaetud.
Vala pool kastmega segatud makaronidest ettevalmistatud vormi ning  kata ülejäänud Valio Atleet Cheddar juustuga. Lisa juustu peale teine pool kastmega segatud makaronidest.
Väikeses kausis sega saiapuru, riivitud Gran Regale juust, 60 g sulatatud võid ja hakitud till. Kata sellega makaronivorm ja küpseta ahjus 30 minutit.
Serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar