neljapäev, 19. juuli 2018

Mustika toorjuustukook




Seekord küpsetasin mustikakooki ja retsepti idee sain BBC Good Food ajakirja Juuli 2018 numbrist.

Originaalretsept:
https://www.bbcgoodfood.com/recipe/blueberry-swirl-cheesecake

Muutsin pisut koguseid, mõnda koostisosa ja küpsetusvormi ja minu lõpptulemus oli selline:



Retsept:

200 g digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid
150 g suhkrut- mul sai pisut magus kui soovid vähem magusat siis vähenda suhkrukogust
100 g metsamustikaid
1 tl maisitärklist
400 g maitsestamata rasvast toorjuustu
200 g vanillimaitselist toorjuustu
2 sl jahu
1 tl vanilliekstrakti
2 muna
100  g hapukoort


Kuumuta ahi 200 C juurde. Võta 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm ja vooderda see küpsetuspaberiga.
Purusta küpsised peeneks ja sega sulatatud võiga. 
Suru saadud segu koogivormi põhja ja küpseta ahjus ca 10 minutit. Jahuta.

Sega mustikad 25 g suhkru ja maisitärklisega. Pressi mõned mustikad katki, et tekiks vedelikku, mille sees marju kuumutada. Kuumuta madalal kuumusel kuni suhkur sulab ja moodustub paksem kissellise konsistentsiga moos ( osad mustikad võiksid jääda terveks - lõpptulemus on sel juhul efektsem). Jahuta saadud segu.

Suures kausis sega käsimikseriga toorjuust kuni see on ühtlane. Lisa ülejäänud suhkur ja vahusta veel. Lisa jahu, vanilliekstrakt, munad ja hapukoor ning vahusta kuni saad ilusa ühtlase ja püsiva segu.

Kalla pool toorjuustu segust eelküpsetatud küpsisepõhjale. Toorjuustu täidisele pane pool mustikatäidisest ja kata see ettevaatlikult ülejäänud toorjuustu täidisega, et ei toimuks segunemist ja pealmine kiht oleks valge. Tilguta üljäänud mustika täidis koogile ja kasuta puutikku, et tekitada koogile ilus muster.

Küpseta kooki 200 C juures 10 minutit. Seejärel alanda kuumus 110 C-ni ja hoia kooki sellel temperatuuril ca 1 tund. Lülita ahjukuumus välja ja hoia kooki ahjus 1 tund.
Nüüd ava ahjuuks ja lase koogil jahtuda avatud uksega ahjus 1 tund.
Võta kook ahjust ja lase täielikult jahtuda toatemperatuurini enne külmkappi asetamist.
Lase koogil seista külmkapis üleöö. Tulemuseks on kreemine konsistents, mis lausa sulab suus 😊



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar