neljapäev, 8. november 2018
Taignakoorikus hakkliharull
See on mõnus ja maitsekas hakkliharoog, mis näeb välja pisut põnevam kui tavaline pikkpoiss.
Maitsestatud täidis ja mõnus krõbe lehttaignakoorik.
Lihtne valmistada ja tasub kindlasti proovida.
Hakkliharulli koostisosad:
1 kg rasvast seahakkliha
100 g riivsaia (kuiva)
ca 1 tl soola
100 g tugevamaitselist suitsusinki (lõigatud pisikesteks tükkideks ja praetud)
1 tl musta pipart (jahvatatud)
1 punt hakitud lehtpeterselli
3 tl kuivatatud küüslaugugraanuleid
Taignakooriku jaoks:
3 munakollast
300 g valmis pärmilehttaigent
musti ja valgeid seesamiseemneid kaunistuseks
Sega kokku kõik hakkliharulli koostisosad ja jäta maitsestuma ca 3 tunniks.
Vormi rull ja aseta see lahtirullitud ja munakollasega määritud taignalehele.
Kata hakkliharull taignaga nii, et ühenduskohad jäävad hakkliharulli alla. Lõika hakkliha rulli peale kaunistuseks ruudustik. Määri rull munaga ja kaunista seesamiseemnetega.
Küpseta ahjus 210 C juures 20 minutit. Alanda kuumus 180 C-ni ja küpseta veel 25 minutit.
Kõrvale võib valmistada küüslauguga ahjukartuleid, sooja punase kapsa-tšilli salatit ja külma hapukoore-mädarõika-piparmündikastme.
HEAD ISU!
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Seda retsepti teen kindlasti järgi. Kas Sa said taignakooriku kohe esimese korraga nii ilusti ümber? Et lihasisu ei tõmba kokku ega jää tuim? Või on veel mingeid nippe? Katrin
VastaKustutaTaignale määrisin lahtiklopitud munakollased ja ilmselt see aitab taignal ümber liha kleepuda. Muidugi tuleb jälgids, et taigen oleks ilusti ja tihedalt ümber liha mässitud.
KustutaLiha sai mahlane ja mõnus ning meie perele maitses väga.
Head katsetamist! :)
Kuivatatud küüslaugugraanulid? Kust, millised? Aitäh, Triinu!
VastaKustutaMeiral on selline küüslaugupuru valikus. Millisest poest ostsin ei mäleta. Äkki oli Prismast.
KustutaAsenduseks võib kasutada ka jahvatatud küüslauku või ka värsket purustatud küüslauku.
Mul oli see variant lihtsalt käepärast ja seepärast sai ka nii retsepti kirja :)