Sellest kogusest saad ca
16 ekleeri
Ekleerid
85 g Alma Eesti võid
180 g vett
0,5 tl soola
110 g jahu
3 tk M suurust muna
Pane potti vesi, või ja sool
ning kuumuta segu keemiseni.
Võta pott tulelt ja lisa
jahu. Sega tainast, kuni moodustub taignapall.
Pane pott uuesti madalale
kuumusele ja kuumuta tainast kogu aeg segades 3 minutit.
Lase taignal pisut jahtuda
ja sega mikseriga taignasse ühekaupa
lahtiklopitud munad.
Kui tainas on ühtlaseks
segatud, siis pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud
ahjuplaadile ca 7 cm pulgad.
Soojenda ahi 200 C- ni ja
küpseta ekleere ahjus 20 minutit. Ava korraks ahjuuks ja lase niiskus ahjust
välja. Alanda ahju temperatuur 180 C juurde
ja küpseta veel ca 20 minutit. Ekleerid peavad olema mõnusalt
helepruunid.
Lase ekleeridel enne
täitmist täielikult jahtuda.
Kreem
100 ml Alma vahukoort
100 g Valio Viola laktoosivaba
toorjuustu
35 g suhkrut
Vahusta vahukoor suhkruga
ja lisa kohupiimakreem ning toorjuust. Pane kreem pritskotti. Lõika ekleerid
pooleks ja täida kreemiga.
Sidruniglasuur
200 g tuhksuhkrut
4 spl sidrunimahla (vajadusel rohkem, sest glasuur peab olema piisavalt
vedel, et sellega ekleere katta)
kollast toiduvärvi
Sõelu tuhksuhkur kaussi ja
lisa sidrunimahl ning toiduvärv. Hõõru glasuur ühtlaseks. Pane glasuur
pritskotti ja kaunista ekleerid glasuuriga.
Lase ekleeridel enne
serveerimist seista külmkapis üleöö.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar