teisipäev, 30. oktoober 2018

Veluurkattega kõrvitsa-valge šokolaadivahukoogid




Mõnusad vürtsised kõrvitsa koogikesed, mis sobivad hästi kõrvitsahooajaga 😊
Sellest kogusest saab 4 väikest koogikest (valmistamiseks kasutasin ramenkini suuruseid silikoonvorme)

Koostisosad:
300 g puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
1/3 tl jahvatatud ingverit
1/3 tl jahvatatud kardemoni
1/3 tl jahvatatud kaneeli
toiduõli

Sega maitseained omavahel. Pane kõrvits, toiduõli ja maitseained ahjuvormi ning sega korralikult läbi. Rösti ahjus 200 C juures ca 30 minutit. Jahuta ja püreesta saumikseriga ühtlaseks.

100 g valget šokolaadi
150 g+50 g vahukoort
1 tl želatiini+2 spl vett lahustamiseks
pisut soola
8 õhukest piparkooki

Lisa 50 g vahukoorele 100 g valget šokolaadi ning kuumuta madalal kuumusel kuni šokolaad on täielikult sulanud. Lisa veega segatud želatiin ja kuumuta kuni segu kuni želatiin on täielikult sulanud. Lisa segule kõrvitsapüree ning pisut soola ja lase segul jahtuda toatemperatuurile.
Samal ajal vahusta ülejäänud vahukoor ja lisa see kõrvitsa-valge šokolaadi segule.

Täida seguga silikoonivormid ja vajuta igasse vormi 2 õhukest piparkooki. Mina kasutasin Marmitoni apelsinitükkidega õhukesi piparkooke

Lase kookidel külmkapis tarduda. Kui soovid katta need veluurkattega (mina kasutasin velvet cocoa butter spray´d), siis pead koogi sügavkülmutama enne veluurkattega katmist.

Aga koogid maitsevad samahästi ka ilma veluurkatteta. Sel juhul võta need külmikust peale tardumist ja eemalda vormid (küpsised jäävad põhjaks) ja kaunista vastavalt oma soovile.






2 kommentaari:

  1. Tunduvad väga maitsvad koogid ning sooviks ise ka järgi teha, kuid tekkis paar küsimust: Kas silikoonvormi valate enne täidise ning siis alles vajutate piparkoogi (jääb nö põhjaks)? Kas veluurkattega katmiseks piisab ainult veluurspreist?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh 🙂
      Piparkook jääb jah põhjaks kui vorm hiljem teistpidi keerata. Kallan segu vormi ja panen küpsise kõige peale ning surun väga kergelt segu sisse.
      Ja katmiseks kasutasin ainult veluurspreid.

      Kustuta