Mõnus kook mis sobib imehästi Isadepäevaks! Pisut nokitsemist ja valmis ta saabki 😊
Tordipõhi
3 tk munakollast
(M suurust)
70 g suhkrut
120 g
Alma Eesti võid
90 g jahu
1 tl
küpsetuspulbrit
näpuotsaga
soola
Sega jahu,
sool ja küpsetuspulber . Vahusta munad suhkruga ja lisa sulatatud või. Sega
kokku muna-võisegu ning kuivained. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv
tordivorm küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
Küpseta tordipõhja
ahjus 200 C juures ca 20 minutit. Võta ahjust välja lase täielikult jahtuda.
Tordipõhja
immutamiseks ja katmiseks
50 ml Alma piima
100 g
passioniviljakeedist (Võid kasutada ka vaarikakeedist)
Tordikreem
1 tl
zelatiini
2 spl
vett
Lahusta
želatiin vees ja kuumuta kuni želatiin on täielikult sulanud ja lase pisut jahtuda.
Lisa segu toasooja kohupiimakreemi hulka.
Vooderda
20 cm läbimõõduga koogivormi põhi
ja küljed küpsetuspaberiga. Võta jahtunud
põhi ja pane see tordivormi põhja.
Immuta
põhi piimaga ja määri sellele moos ning kohupiimakreem. Pane tort külmkappi ja
lase seista üleöö.
Järgmisel
päeval valmista sefiir.
Sefiir
3 tk M munavalget
225 g
suhkrut
ca 1 tl
sidrunhapet
0,75 dl vett
Kuumuta
suhkru ja vee segu 118 C-ni.
Samal
ajal vahusta munavalged. Lisa keev siirup peene joana vahustatud munavalgete
hulka, samal ajal kogu aeg edasi vahustades.
Lisa sidrunhape
osade kaupa. Tee nii hapu sefiir kui soovid.
Vahusta
sefiiri nikaua kuni see on peaaegu jahtunud. Pane sefiir pritskotti.
Võta tort
külmkapist ning kaunista sefiiriga. Kui sul on väike toidu jaoks mõeldud
gaasipõleti võid sellega sefiiri pealt
kõrvetada ja anda sellega sefiirile pruunikas-kreemika varjundi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar