kolmapäev, 25. juuli 2018

Porgandi püreesupp kardemoni ja tšilliga





Vahel sooviks süüa midagi kergemat. Suvised porgandid on imeliselt magusad ning koos kardemoni ja tsilliga moodustavad need  mõnusa maitsekombinatsiooni. Supp on mõnusalt magus ja soolane ühekorraga ja sobib hästi neile, kes soolast ja magusat koos armastavad 😊


4 väikest šalottsibulat
40 g võid
0,75 tl kardemoni
ca pool tšillikauna  (sõltub kauna suurusest ja vürtsikusest)
350 g puhastatud ja tükeldatud porgandeid
150 g puhastatud ja tükeldatud kartuleid
400 g vett
200 g piima
100 g sulatatud juustu
maitsestamiseks soola
kaunistamiseks: 1 spl röstitud kõrvitsaseemneid



Haki sibulad peeneks ja prae õlis. Lisa kardemon ja peeneks hakitud tšilli. Prae veel mõni minut.
Lisa porgandid ja kartulid ning kuumuta kogu segu veel ca 5 minutit.
Lisa vesi ja lase haududa kaane alla keskmisel kuumusel, kuni kartulid ja porgandid on täiesti pehmed.
Tõsta pott pliidilt ja püreesta saumikseriga, kuni saad ilusa ühtlase ja siidise püree.
Tõsta pott pliidile tagasi keskmisele kuumusele ja lisa piim. Kui supp tundub liiga paks võid piima juurde lisada ja teha supi konsistensi endale sobivaks.
Lisa sulatatud juust ja lase supil keema tõusta.
Maitsesta soolaga. Kui tunned,et jääb vajaka kardemoni maitsest või vürtsikusest võid ka pisut kardemoni ja peeneks hakitud tšillit  lisada.

HEAD ISU!









Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar