laupäev, 9. veebruar 2019

Poutine rebitud sealihaga


Quebec´i Kanadas võib pidada paigaks kus Poutine alguse sai. See on kooslus friikartulitest, kastmest ja värskest krõmspuvast juustust (valmitamata juustuterast). See on mugavustoit, mis Kanadast on jõudnud laia maailma. Klassikaline versioon lihtsalt kastme ja juustuga on hea aga lisandid nagu rebitud liha, peekon, praetud liha ja suitsuliha annavad eriliselt hõrgu maitse nüansi.

Rebitud sealiha Poutine retsepti idee võtsin siit lehel ja kohandasin seda pisut:

https://www.tablespoon.com/recipes/pulled-pork-poutine/d48e9465-d4d9-44a8-90f3-c1ff71d94b16

Krõbedad friikartulid, mahlane rebitud sealiha ja õlle- ning BBQ maitseline kaste. Kuna meie poodides sellist valmitamata juustutera ei müüda võib selle asendada väikeste rebitud Mozzarella tükkidega või hoopis ära jätta.


Koostisosad:

1,4 kg seakaelakarbonaadi
300 g õlut
300 g suitsumaitselist BBQ kastet
soola, pipart
8 keskmist kartulit
toiduõli friikartulite valmistamiseks
2 tl jahu
25 g võid
120 g Mozzarella juustu- rebitud väiksemateks tükkideks (soovi korral)
200 ml vahukoort
tooreid sibula rõngaid
rohelist sibulat.

Maitsesta seakaelakarbonaad soola ja pipraga ning mässi toidukilesse, Jäta liha üheks ööks külmkappi maitsestuma.

Järgmisel päeval pane liha slowcookerisse või kaanega ahjupotti, kalla peale õlu ja BBQ kaste. Küpseta liha slowcookeris LOW reziimil 6-7 tundi või ahjus 140 C juures 5-6 tundi. Liha on valmis kui seda on võimalik kahe kahvliga lihakiudude kaupa rebida.
Kui liha on valmis, siis kalla kaste liha pealt kannu ja rebi liha kahe kahvli abil ribadeks. Lisa kannust kastet kuni rebitud liha on mõnusalt mahlane aga mitte liiga. Maitsesta vajadusel liha soola ja pipraga.

Valmista friikartulid. Selleks koori ja tükelda kartulid kangideks. Küpseta kuumas õlis kuni kartulid on pealt krõbedad ja pruunid ning seest pehmed.

Küpseta ka sibularõngad õlis kergelt pruuniks.

Kastme valmistamiseks kuumuta pannil või ja lisa jahu. Või ja jahu segule lisa ca 200 ml lihakastet samal ajal kastet kogu aeg segades, et kastmesse ei tuleks tükke. Lisa vahukoor ja kuumura kuni keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.


Serveerimiseks pane friikartulid taldrikule. Nirista peale kastet ning tõsta kartulitele rebitud liha ja sibularõngad. Raputa toidu peale hakitud roheline sibul.Soovi korral lisa ka Mozzarella juust.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar