pühapäev, 17. veebruar 2019

BBQ ribid



Sellel nädalal oleme jõudnud Ameerikasse ja mõtlesin päris kaua, mida valmistada. Ameerika on suur ning erinevate kultuuride ja nende traditsiooniliste toitude poolest rikas. 

Samas on üks toit, mis meenub mulle kohe seoses Ameerikaga - mõnusad mahlased ja kleepuva BBQ kastmega kaetud ribid, mis on nii pehmed, et liha lausa pudeneb ribikontide ümbert. Seekord teengi midagi sellist, küll mitte BBQ ahjus vaid tavalises ahjus aga uskuge mind maitse on ka sellisel meetodil tehtud ribidel lihtsalt super😊
BBQ on peaaegu religioon Ameerika Ühendriikides ja igas osariigis on oma regionaalsed hõrgutised
Siit saab lugeda pisut lähemalt BBQ traditsioonidest Ameerika Ühendriikides:
https://www.196flavors.com/united-states-texas-style-beef-ribs/

Retsepti idee pärineb siit:
https://www.instructables.com/id/Smoked-BBQ-Spare-Ribs-Low-and-Slow/

2,5 kg korralike lihaga searibisid. Puhasta ribiplaadid kelmetest ja liigsest rasvast.

Rub ehk maitseaine segu lihale:

50 g  meresoola
50 g  suhkrut
10 g  suitsupaprikat
8 g musta pipart
12 g küüslaugugraanuleid
0,5 tl  cayenne pipart


Lihale maitsestamiseks ca 2 spl mett.

Määri Rub lihale nii, et liha oleks korralikult kaetud. Mässi liha toidukilesse ja lase seista külmkapis kuni 20-24 tundi.
Soojenda  ahi 140 C-ni ja võta ribid toidukilest välja ja  pane need ahjuplaadi peale. Kata ribid fooliumiga. Küpseta ahjus ca 4 tundi.
Tõsta ahju temeperatuur 230 C- ni.
Võta liha ahjust, eemalda foolium ja nirista lihale pisut mett.  Tõsta ribid uuesti ahju ca 10 minutiks.
Kontrolli kas liha on valmis ja kas liha tuleb kergel kondi küljest lahti.
Pintselda ribidele Barbecue kaste (retsept all) ning pane ca 10 minutiks ahju.

BBQ kaste 
270 g ketšupit
10 g valgeveiniäädikat
1 spl pruuni suhkrut
1 spl mett
1 tl Worchestershire kastet
1 tl küüslaugu graanuleid

Pane kõik kastme koostisosad potti ja keeda madalal kuumusel ca 10 minutit kuni kaste muutub paksemaks ja kleepuvaks.

BBQ ribide kõrvale sobib hästi kartulivorm rohke sibula ja juustuga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar