esmaspäev, 4. märts 2019

Pärmitaignast vastlakuklid Craquelin kattega ja ahjuõunatäidisega



Vastlad on tulemas. Siin on minu vastlakuklite retsept, millele on lisatud Craquelin katte ja ahjuõuna täidis. Pealt krõbedad, seest pehmed ja kohevad. Täidiseks ahjuõunad ja rohkelt vahukoort.

Pikka liugu!


Craquelin
60 g rafineerimata roosuhkrut
60 g jahu
55 g võid
pisut soola
Tee valmis Craquelin. Pane suhkur, jahu ja või kaussi ning sega korralikult ühtlaseks kleepuvaks taignaks.
Vormi tainas paksuks kettaks ja pane see kahe toidukile vahele. Rulli tainas 3 mm paksuseks ja pane tainas koos toidukilega sügavkülmikusse.


Tainas
500 g jahu
50 g suhkrut
1 tl meresoola
230 ml piima
100 ml toiduõli
25 g pärmi
1 muna


Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad (va. jahu).Jahu lisa taignale osade kaupa. Pane taigen kerkima 60 minutiks.
Vormi taignast ühesuurused pallid (kaaluga 60g)  ja aseta need küpsetuspannile kerkima ca 30 minutiks. Määri munakollasega. 
Lõika Craquelinist ca 5 cm läbimõõduga kettad ja aseta kukli peale.
Küpseta kukleid ahjus 220 c juures ca 15 minutit või kuni kuklid on ilusad kuldpruunid. Lase kuklitel  enne täitmist täielikult jahtuda.

Ahjõuna täidis
500 g puhastatud, kooritud ja tükeldatud õunu
50 ml vett
50 g rafineerimata roosuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl maisitärklist

Ahjuõunatäidise valmistamiseks pane õunad koos veega madalale kuumusele keema ja keeda kuni õunad on pehmed. Lisa suhkur, kaneel ja väikese koguse veega segatud maisitärklis. Lase keeda veel mõni minut. Jahuta täidis.

Vahukooretäidise valmistamiseks vahusta 500 ml vahukoort 100 g suhkruga. Pane segu tordipritsi.

Lõika kuklil ära pealmine Craqueliniga kaetud osa ja uurista välja pisut sisu, et teha ruumi ahjuõunatäidisele ja vahukoorele. Lisa 2 tl ahjuõunatäidist süvendisse ja täida kukkel vahukoorega. Aseta kuklile tagasi ära lõigatud Craqueliniga kaan.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar