pühapäev, 10. märts 2019

Pernil Relleno con Moros y Christianos

Selle nädala peatuspaik on Kuuba ja valmistan põnevat rooga mille nimeks on Pernil Relleno con Moros y Christianos. Lähemal selgitades on tegu marineeritud ja mustade ubade ning riisiga täidetud seakaelakarbonaadiga, mida on aegaselt ahjus küpsetatud.
Valiku tegemine Kuuba toitude hulgast, osutus oluliselt keerulisemaks kui algul arvasin. Põnevad liharoogi, mis lausa kutsusid ennast katsetama oli mitmeid. Näiteks:  Boliche (loomaliha täidetud Chorizoga) ja Ropa Vieja (veiseliha hautis tomatikastmes). Lõpuks jäin ikkagi sealiha juurde 😊

Retsepti põhiidee on pärit siit blogist. Pisut olen ka retsepti ka kohendanud (mõnede koostisosade ja valmistusmeetodi osas). 
https://ayearcookingtheworld.com/2016/05/25/cuba/

Vaja läheb ca 1,5 kg tükk kaelakarbonaadi

Marinaadi koostisosad:
120 ml õli
60 ml apelsinimahla
60 ml sidrunimahla
10 tk hakitud küüslauguküünt
0,5 tl kuivatatud oreganot
Meresoola ja värskelt jahvatatud must pipart

Täidise koostisosad:
1 purk ca 400 g konserveeritud musti ube
2 spl oliivõli
4 tk hakitud küüslauguküünt
1 väike sibul, hakitud
100 g valget pikateralist riisi
50 ml laimimahla
Meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart

Sega kokku marinaadi koostisosad ja lase valmis marinaadil seista ca 1 tund. Lõik liha lahti, et seda oleks võimalik täita ja hiljem rulli keerata.
Pane liha marinaadi  ja lase lihal seista marinaadis üleöö.

Täidise valmistamiseks kuumuta pannil õli ja lisa küüslauk, sibul. Kuumuta ca 5 minutit kuni sibul ja küüslauk on pehmed.Lisa riis ja 240 ml vett. Lase segul keema tõusta ja alanda siis kuumus. Lase segul haududa madalal kuumusel kuni riis on pehme, see võtab aega ca 20 minutit. Vajadusel lisa keemise ajal vett. Riis peab jääma ilus ja sõmer. Ära lase riisi liiga pehmeks keeda. Lisa pestud ja nõrutatud oad. Maitsesta segu soola ja pipra ning laimimahlaga.

Kuumuta ahi 150 C-ni.
Pane täidis lihatüki keskele ja keera lihatükk rulli, Kinnita rull puidust tikkudega, et see küpsemise ajal lahti ei läheks ja täidis välja ei voolaks,
Pane liha küpsetusplaadile ja marinnad, milles liha marineerisid. Kata küpsetuspann fooliumiga. Küpseta ca 5 tundi.Tösta ahju kuumus 220 C-ni ja küpseta liha kuni liha muutub pealt kuldruuniks. Kasta vahepeal rulli praeleemega.

Serveerimiseks sobivad hästi ubadega riis ja rohelised oad.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar