pühapäev, 17. märts 2019

Panamanian Tortillas Asadas

Tere hommikust Panama moodi!

Järjekordne peatus Toidureisil on viinud meid Panamale. Valmistasin Tortillas Asadas´t ehk Panama grillitud maisitortillasid. Enamasti serveeritakse neid Panamas hommikusöögiks koos grillitud vorstikestega. Tegu on paksemate pätsikestega, mida on küpsetatud väheses toiduõlis. Mina lisasin juurde ka pošeeritud mune ja maitserohelist. Igal juhul väga maitsev ja toitev hommikusöök.

Retsepti idee leidsin sellest blogist:
https://thegiftedgabber.com/tortillas-asadas/

Kahjuks ei leidnud kusagilt kuivatatud maisiteri ja kohandasin retsepti ümber vastavale toorainele, mida meil kauplustest saada on.

Koostisosad:
160 g Veski Mati maisitangu
450 ml vett
50 g tugevamaitselist juustu tükeldatud väga väikesteks tükkideks. Kasutasin Valio Royal Gouda Red juustu, mis annab tortilladele mõnusa ja tugeva juustuse maitse.
soola ja musta pipart
praadimiseks toiduõli

Pane potti maisitangud ja vesi ning hauta maistitangud pehmeks. Vajadusel lisa keetmise ajal vett. Kui oled saanud tihkema mannapudru taolise konsistentsiga maisipudru siis lisa juust (puder peab olema kuum, et juust hakkaks pudrus sulama) ning maitsesta soola ja pipraga. Las tortilla taignal jahtuda seniks kuni mass on nii jahe, et saad käte vahel vormida väikesed pätsid läbimõõduga ca 6 cm ja kõrgusega kuni 1 cm.
Kuumuta pannil õli ja prae tortillasid mõlemad poolt kuni need on mõlemalt poolt ilusad kuldpruunid.
Serveerimiseks sobivad hästi ahjus küpsetatud lambasooles toorvorstikesed ja pošeeritud munad.

Ilusa päeva algus on maitsev ja toitev hommikusöök.😍




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar