pühapäev, 24. märts 2019

Torta de Tres Leches ehk Kolme Piima Kook


Torta de Tres Leches ehk  Kolme Piima Kook on populaarne magustoit Colombias ning Ladina-Ameerikas. See kook on oma nime saanud tänu oma koostisosadele- nimelt kasutatakse koogi imutamiseks kolme piima sisaldavat koostiosa: suhkruta kondenspiima, suhkruga kondenspiima ja vahukoort. Need segatakse omavahel kokku ja selle seguga immutatakse eelnevalt küpsetatud biskviit. Immutamine muudab koogi eriti mahlaseks ja maitsvaks.
Igal maal on kasutusel oma versioon glasuurist või kreemist, millega see kook kaetakse. Colombiale on iseloomulik munavalgekreem siirupiga ehk Itaalia besee. Lisaks serveerin koogi kõrvale maasikakastet, mis annab mõnusalt hapuka nüansi koogile


Retsepti leidsin siit:
https://www.mycolombianrecipes.com/three-milks-cake-torta-de-tres-leches

Kook 10-le

Biskviit:
240 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
210 g täispiima
5 muna
1 tl vanilliekstrakti
85 g võid
340 g suhkrut
0,5 tl soola

Kolma piima kaste
1 purk ca 400 g magustatud kondenspiima
1 purk ca 320 g suhkruta kondenspiima
200 g vahukoort
0,5 tl vanilliekstrakti

Kreem
2 munavalget
100g suhkrut
50 g vett
0,5 tl vanilliekstrakti

Kuumuta ahi 180 C-ni.
Valmista ette küpsetusvorm. Määri see võiga ja raputa üle kergelt jahuga.

Biskviidi valmistamiseks sega kausis jahu, sool ja küpsetuspulber. Väikeses potis kuumuta piim ja lisa või. Sega kuni või on sulanud ja eemalda pott pliidilt.
Suures kausis vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega taignasse kuivainete segu, võisegu ja vanilliekstrakt.
Vala tainas vormi ja küpseta 40-45 minutit. Koogi valmidust kontrolli puidust tikuga. Kui biskviiti torgatud tikk  jääb puhtaks, siis on biskviit valmis. Võta biskviit ahjust välja, torgi kahvliga kooki augud läbi terve koogi ja lase jahtuda ca 10 minutit.

Kui kook jahtub, siis valmista piimade kaste. Sega omavahel kondenspiimad, vahukoor ja vanilliekstrakt. Vala kaste koogile kuni kõik kaste on kooki imbunud. Lase koogil  seista külmkapis vähemalt 3 tundi enne kreemiga katmist.

Kreemi jaoks keeda väikeses potis suhkrust ja veest siirup kasutdes pliidi keskmist kuumust. Siirupit tuleb keeta ca 5 minutit kogu aeg segades.
Vahusta munavalged kuni tugeva vahuni. Vahusta munavalgeid edasi ja lisa peenikese nirena siirup. Vahusta veel 5 minutit peale siirupi lisamist. Lisa vanilliekstrakt ja vahuste veel 1 minut. Määri kreem koogile ja hoia kooki kuni serveerimiseni külmkapis.

Maasikastme jaoks võta sügavkülmutatud maasikad ja lase neil pisut sulada. Purusta maasikad saumikseriga püreeks ja lisa maitse järgi suhkrut. Lase maasikakastmel täielikult sulada.
Serveeri koos koogiga. Koogile võid värvi andmiseks lisada ka suhkruga keedetud passioniviljasiirupit koos seemnetega. Lisaks kõrvetasin koogi pinda ka gaasipõletiga, et anda koogile pisut pidulikum välimus. 😊



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar