neljapäev, 19. aprill 2018

Kreeka jogurti –virsiku vahutort granadilli kastmega.




Tordipõhi:

130 g digestive küpsiseid
60 g Alma võid
1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu koogivormi põhja ja pane 30 minutiks külmkappi.
2. Kasuta 20cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.
Kreeka jogurtivaht:

380 g Alma virsiku kreeka jogurtit
75 g Alma vahukoort
20 g suhkrut
3 tl želatiini
3 spl vett
1. Lahusta želatiin vees ja sulata kuni želatiin on täielikult sulanud. Kõige mugavam on seda teha mikrolaineahjus. Lase segul jahtuda.
2. Lisa jahtunud segu toasooja jogurtisse.
3. Vahusta vahukoor ja sega õrnalt segusse.
4. Kalla segu koogivormi küpsisepõhja peale ning lase külmkapis tarduda ca 1 tund.
Virsikuvaht:

200 g virsikupüreed
1 tl želatiini
1 spl vett
75 g Alma vahukoort
1 tl vanilliekstrakti
1. Lahusta želatiin vees ja sulata kuni želatiin on täielikult sulanud. Kõige mugavam on seda teha mikrolaineahjus. Lase segul jahtuda.
2. Lisa jahtunud segu toasoojale virsikupüreele.
3. Vahusta vahukoor ja sega õrnalt segusse.
4. Kalla segu koogivormi kreeka jogurtivahu peale ning lase külmkapis tarduda ca 3 tundi või veel parem üleöö.
Granadilli ( passion fruit) kaste:

3 granadilli mahl koos seemnetega
100 g suhkrut
100 ml vett
1. Keeda madalal kuumusel kõiki koostisosi, kuni segu maht on vähenenud poole võrra.
2. Lase segul täielikult jahtuda.
3. Lisa koogile vahetult enne serveerimist.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga https://www.valio.ee/


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar