kolmapäev, 25. september 2019

Aussie meat pie


Toidureis 2019 on lõpuks Austraalias ja kuna seal on populaarsed pirukad, siis otsustasin samuti valmistada seda mõnusat  ja isuäratavat rooga.
Retsepti idee on pärit sellelt lehelt:

https://adorefoods.com/traditional-australian-meat-pie-recipe/

Aga otsustasin nagu tavaliselt retsepti pisut muuta. Seekord ei kasutanud ma pirukavorme vaid küpsetasin suupärased pirukad hoopis muffinivormis. 

Lõpptulemus oli huvitav ja väga maitsev. 
Sellest kogusest saad 12 väikest pirukat.

Taigen:
5 dl jahu
250 g külma võid
1 tl soola 
2 sl suhkrut
2 muna

Sega omavahel jahu, suhkur ja sool. Lisa külm tükeldatud või ning ühenda omavahel kuivained ja või nii, et tekiks puru. Lisa muna ja sõtku taignaks. Mässi valmis taigen toidukilesse ja pane külmkappi vähemaks 30 minutiks.

Koostisosad:
2 sl oliivõli
1 keskmine sibul, peeneks hakitud
1 suur porgand, peeneks hakitud
400 g  sea- ja veisehakkliha segu
1 spl jahu
3 spl ketšupit
1 sl Worchesteri kastet
250 ml puljongit
ca 400g valmis lehttaigent
1 muna, lahtiklopitud


Keskmisel kuumusel hauta pannil sibulaid ja porgandit kuni 5 minutit. Lisa hakkliha ja küpseta kuni liha on ilusti pruunistunud. Raputa lihale jahu, sega ja küpseta veel paar minutit. Lisa pannile ketšup, Worchesteri kaste ja puljong. Lase keema tõusta ning hauta keskmisel kuumusel kuni segu on paksenenud. Maitsesta soola ja pipraga. Lase täidisel täielikult jahtuda.
Eelkuumuta ahi 200 C juurde ning määri muffinivormi pesad võiga. Rulli lahti taigen ca 0,5 cm paksuseks ja vooderda sellega muffini vormid. Eelküpseta põhju ahjus kaetult ca 10 minutit ja katmata veel ca 10 minutit.
Pane jahtunud pirukatäidis muffinivormides olevatesse taignapõhjadele. Lõika lehttaignast (paksus ca 0,5 mm) sobiva suurusega kettad nii, et taigen kataks täielikult vormid. Määri lehttaigna kettad munaga ja aseta kettad (munaga määritud pool vastu täidist) täidetud pirukatele.Vajuta servad tugevalt kahvliga kinni.  Määri pirukad pealt munaga ja lõika piruka peale väike rist, et küpsemisel tekkiv aur pääseks pirukast välja. Küpseta ahjus 25-30 minutit kuni tainas on kuldne ja pruun. 











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar