neljapäev, 7. november 2019

Vareenikud


Toidureis on jõudnud Ukrainasse. Täna valmistame vareenikuid.
Vareenikud on väga populaarne toit, mis valmistatakse keedetud taignast erinevate täidistega nagu, liha, seened, hapukapsas, marjad, juust jne.
Vareenikud, mis Ukrainas tehakse on tavaliselt kodujuustu, hapukapsa, kartulipudru, keedetud ubade, cviljade ja isegi jahutäidisega. Jahutäidisega vareenikud on eriti populaarsed Poltaavas. Vareenikute taigen on valmistatud tavaliselt nisujahust aga kasutatud on ka tatra- ning rukkijahu.

Retsept on pärit siit:
http://proudofukraine.com/ukrainian-varenyky-history-recipe-interesting-facts/

Taigna koostisosad:

1 muna
400 g jahu
250 ml vett
soola


Pane pool jahust sügavasse kaussi. Lisa sool. Soohenda vesi 30-35 C-ni ka lisa kaussi. Lisa lahtiklopitud muna. Sega kõik koostisosad korralikult läbi.


Lisa teine osa jahust ja aseta see jahuga määritud lauale. Sõtku taigent kätega. Kui taigen on kleepuv lisa jahu.

Sõtku taigent kuni see muutub elastseks (see võtab aega ca 10 minutit). Kata valmis taigen rätikuga ja lase taignal seista 40 minutit.
Kui taigen on valmis, rulli see laual laiali ja lõika sellest välja 7 cm läbimõõduga ringid. Aseta ringi keskele täidis ja suru servad tihedalt kinni. Pane vareenikud keevasse vette ja keeda mõned minutid. Kui vareenikud kerkivad pinnale on need valmis söömiseks.
Täidise koostisosad:
500 g kanafileed
100 g hapukoort
1 sibul hakitud
1 sl toiduõli
100 g majoneesi
hakitud peterselli
soola, pipart


Keeda kanafilee. Haki keedetud kana noaga või kasuta köögikombaini. Lisa sool, pipar, hapukoor ja majonees. Prae peeneks hakitud sibul õlis ja lisa täidisele.

Serveeri vareenikuid hapukoorega
Lisavõimalus: Lisa serveerimisel karamelliseeritud võikastet.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar