Taigna koostisosad:
50 g värsket pärmi
250 ml piima
3 spl suhkrut
1 tl soola
500 g jahu
1 muna
4 munakollast
50 g sulatatud võid
1 tl vanillisuhkrut
2 tl piiritust
Kirsimoosi jaoks:
400 g poolikuid külmutatud kirsse
100 g suhkrut
2 spl maisitärklist
400 ml vahukoort
2 spl maapähklivõid
100 g tuhksuhkrut
Määrimiseks muna ja peale raputamiseks mandlilaaste.
Soojenda piim ca 30 kraadini. Sega piimaga pärm, 1 spl suhkrut ja 1 spl jahu. Aseta kauss seguga kuuma veega täidetud kaussi ning kata toidukilega. Lase pärmil aktiveeruda ca 15 minutit.
Samal ajal sõelu kaussi ülejäänud jahu, sool ja vanillisuhkur ning sega segamini.
Vahusta munakollased ja muna 2 spl suhkruga väga tugevaks vahuks (see võtab aega ca 15 minutit).
Sega omavahel vahustatud munad, pärmisegu ja jahusegu. Sõtku tainast ca 15 minutit. Kõige lõpuks lisa sulatatud või ja piiritus ning sõtku taigent kuni see on vedelikega ühtlustunud.
Pane taigen rätiku alla sooja kohta kerkima ca 1-1,5 tunniks.
Laota kerkinud taigen jahuga kaetud lauale ning suru taignast õhk välja. Jaga taigen 12-ks võrdseks osaks ja rullu pallideks. Kata pallid rätikuga ning jäta need 30-45 minutiks kerkima.
Määri kuklied pealt muna-veeseguga ja raputa kuklitele mandlilaaste.
Küpseta palle ahjus 200 C juures ca 15 minutit või kuni kuklid on pealt ilusad kuldpruunid.
Kirsimoosi valmistamiseks sega suhkur maisitärklisega ja lisa kirssidele.Keeda kuni kirsid on pehmed ja moos ilusti paksenenud. Jahuta moos täielikult enne kasutamist.
Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa maapähklivõi. Vahusta ühtlaseks.
Lõika kuklil ära "müts". Uurista kuklite seest välja pisut saia ning täida kuklid moosi ja vahukoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar