reede, 7. august 2020

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga


Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga.

Koostisosad:

3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud 
2 spl röstitud seesamiseemneid
soola ja pipart
2 muna
20 g maisitärklist
30 g odrajahu
100 g väikesteks tükkideks hakitud juustu võib olla ka riivitud
praadimiseks toiduõli

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Sega suvikõrvits 1 tl soolaga ning jäta sõelale nõrguma ca 30 minutiks, et eralduks üleliigne mahl. Sega omavahel odrajahu, seesamiseemned ja maisitärklis.
Lisa suvikõrvitsale jahude segu, munad ning juust. Sega ühtlaseks taignaks ning maitsesta soola ning pipraga. Vormi väikesteks suupärasteks snäkkideks.

Prae kuumal pannil snäkid mõlemalt poolt kuldpruuniks ja serveeri kuumalt koos dipiga.

Samal ajal kui suvikõrvits nõrgub valmista dipikaste.
Selleks läheb vaja:
2 spl mett
0,5 tl kuivatatud tšillihelbeid koos seemnetega
poole sidruni mahl

Pane kõik koostisosad potti ja kuumuta kuni keemiseni. Saad sellise paksu siirupi moodi dipikastme.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar