teisipäev, 6. oktoober 2020

Vaarika-mandlirull


Toskaana toidureisi retsept nr. 32

Mõnus koogiretsept, mis sobib hästi pidupäevaks kui argiõhtusse. Retseptis on rohkelt vaarikaid ja madlilaaste. Ka on lisatud sidrunit. Sidrun ja vaarikas on "Marriage made in heaven"

Koogile:
150 g suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor
4 muna 
100 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
2 sl suhkrut
50 g mandlilaaste

Vaarika täidiseks:
300 g külmutatud või värskeid vaarikaid
4 sl suhkrut
2 tl maisitärklist

Vahukoore-toorjuustutäidis:
150 g vahukoort
150 g toorjuustu
2 spl suhkrut


Kuumuta ahi 160 C juurde.
Eralda munavalged munakollastest. Vahusta munakollased suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sidrunikoor ja sidrunimahl. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa segu osade kaupa munakollase-sidruni segule ning sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa munavalged taignale samal ajal väga ettevaatlikult segades, et õhk ei tuleks taignast välja. 

Laota ahjupannile (suurus ca 20*30 cm) küpsetuspaber ja määri taigen küpsetuspaberile. Raputa taignale mandlilaastud. Küpseta 20-25 minutit kuni kergelt pruunika värvuseni.
Lase koogil jahtuda ca 5 minutit.

Võta uus küpsetuspaber ja puista sinna 1 spl suhkrut. Kummuta paberile kook ja raputa koogi pinnale teine supilusikatäis suhkrut. Keera küpsetuspaberisse ja lase koogipõhjal täielikult jahtuda.

Kuni kook küpseb valmista vaarikatäidis.
Kuumuta vaarikaid suhkruga umbes 10 minutit. Sega maisitärklis veega ja lisa vaarikatele samal ajal kogu aeg segades, et ei tekiks klimpe.
Keeda täidist veel mõni minut ning jahuta täidis täielikult maha enne kasutamist.

Vahusta vahukoor 2 spl suhkruga kuni tugeva vahuni. Lisa toorjuust ja vahusta veel. 

Määri vahukoore toorjuustusegu koogipõhjale ning lisa ka vaarikatäidis.
Keera kook rulli alustades pikemast servast. Tõsta rull serveerimisalusele. 
Lase rullil seista külmkapis 2-3 tundi enne serveerimist.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar