kolmapäev, 25. august 2021

Nostalgiaküpsised soolatud maapähklitega

 Väike edasiarendus Olümpia küpsiste retseptile, mis leidsin raamatust:

"Nostalgilised tordid ja koogid" Osa 2;   Autor: Eva Pärtel

Mõnusad võikreemi täidisega küpsised, mis on kaetud tumeda šokolaadiga ning küpsistele annavad mõnusa maitsenüansi soolatud ning röstitud maapähklid.

Sellest kogusest saab ca 15 küpsist.

Vaja läheb:

Küpsistele:

60 g võid, toasoe

1 dl suhkrut

50 g röstitud, soolaga maapähkleid

80 g nisujahu

2 munavalget

Purusta pähklid köögikombainiga peeneks. Vahusta või suhkruga ning lisa võile pähklid ja jahu. Sega tainas ühtlaseks. Vahusta munavalged ning lisa ka need taignale. Sega ettevaatlikult ning pane saadud segu pritskotti. Pritsi väikesed ca 2 cm läbimõõduga taignapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee sõrm märjaks ning suru pallikesed lamedaks.

Küpseta ahjus ca 14-16 minutit 175 C juures, kuni küpsiste servad on äärtest pruunid. Tõsta küpsised ahjust välja ja jäta jahtuma. 

Kreemi jaoks läheb vaja: 

60 g võid, toasoe

30 g tuhksuhkrut

35 g kondenspiima

2 spl brändi

Vahusta või tuhksuhkruga heledaks vahuks ning lisa kondenspiim ning brändi. Vahusta ühtlaseks kreemiks. Pane saadud kreem pritskotti ning pritsi ühele küpsisele kreem ning suru teine küpsis vastu kreemi. Tee nii kõigi küpsistega ning pane need jahtuma külmkappi vähemalt 30 minutiks enne glasuurimist.

Glasuuri jaoks läheb vaja:

70 g tumedat šokolaadi

purustatud soolapähkleid kaunistamiseks

Sulata šokolaad ning kasta küpsised ca 1/3 ulatuses šokolaadi sisse. Raputa glasuurile mõni pähklitükk ning pane küpsised külmkappi tahenema. Serveeri kui glasuur on ilusti hangunud.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar