reede, 19. jaanuar 2018

Pisikesed pirukad kilu-munatäidisega ja lõhe-kodujuustutäidisega



Minu retsept „Eesti Parima Pagari“ üheksandast saatest, milles oli eesmärgiks pakkuda midagi Eesti Vabariigi 100 – nda sünnipäeva banketile/pidulauale. Minu arvates oleksid sellised väikesed pirukad sobilikud ja annaksid pidupäevale mõnusa maalähedase puudutuse. Armastan koduseid maitseid ja mis oleks veel parem, kui mõnusalt pehme ja maitsetest tulvil pirukas.
PALJU ÕNNE ARMAS EESTI !
Fotod: Mardo Männimägi

Tainas
700 g jahu
25 g suhkrut
1 tl sool
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
50 g seesamiseemneid
1 muna
Kilu-muna täidis
200 g vürtsikilufileed
5 muna
100 g hapukoort
Murulauku
Lõhekodujuustu täidis
500 g lõhefileed
50 g toiduõli
200g klassikalist kodujuustu
Sool, pipar
TAINAS
1. Vedelda pärm suhkruga.
2. Sega kokku kõik koostisosad ( va. Jahu).
3. Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi.
4. Pane taigen kerkima 60 minutiks.
KILU-MUNATÄIDIS
1. Kilufilee tükeldada peenikesteks tükkideks.
2. Munad keeta ja koorida. Purustada kahvliga peeneks.
3. Lisada muud koostisosad ja segada ühtlaseks massiks.
LÕHE-KODUJUUSTU TÄIDIS
1. Lõhefilee praadida ja tükeldada.
2. Segada teiste koostisosadega.
3. Maitsestada soola ja pipraga.
PIRUKATE VALMISTAMINE
1. Taigen rullida lauale.
2. Vormida väikesed pirukad.
3. Määrida pealt muna-vee seguga.
4. Lasta kerkida ca 30 minutit.
5. Küpsetada 200 juures ca 10-15 minutit.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar