neljapäev, 17. mai 2018

Eton mess pistaatsiapähklise vahukoore ja maasikakastmega



Üks tõeline suvine magustoit. Suvi on käes sõbrad 😊

Beseeküpsised:

2 tk L munavalget
125 g suhkrut

Vahusta munavalged tugevaks vahuks.
Lisa osade kaupa suhkur ja vahusta veel ca 6 minutit, kuni saad tugeva beseevahu.
Pritsi tordipritsiga väikesed küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta ahjus 100 C juures 2 tundi ja lase küpsistel ahjus jahtuda.


Pistaatsiavahukoor:

200 ml vahukoort
25 g suhkrut
1 tl pistaatsiapähklipastat

Vahusta vahukoor suhkruga.
Lisa pistaatsiapähklipasta ja vahusta veel.

Maasikakaste:

150 g maasikaid
25 g suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti

Purusta maasikad saumikseriga. Lisa suhkur ja vanilliekstrakt.

50 g tükeldatud maasikaid magustoidu kihtide vahele panekuks.

Magustoidu kokkupanekuks purusta beseeküpsised pisut väiksemaks ja aseta  magustoidu pokaali, lisa vahukoor, maasika tükid ja maasikakaste. Korda sama kihti veelkord.

Lase külmkapis seista ca 0,5 tundi. Kui ei ole kannatust oodata võid ka kohe maiustama asuda 😊






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar