teisipäev, 29. mai 2018

Virsiku- valge tee keefirivahutort



Küpsised tordile:
2 muna
60 g suhkrut
25 g maisitärklist
50 g nisujahu
0,5 tl vanilliekstrakti
2 sl tuhksuhkrut

1. Vahusta munavalged. Sega pool suhkru kogusest ja maisitärklis ning lisa vahustatud munavalgele. 
Samal ajal vahusta kogu aeg edasi, et tekiks tugev beseevaht.
2. Eraldi kausis vahusta munakollased ülejäänud suhkruga ja lisa vanilliekstrakt.
3. Ühenda munakollastega munavalgevaht ja sõelutud jahu.
4. Kasuta pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ca 6 cm pikkused küpsised.
5. Puista küpsiste peale läbi sõela tuhksuhkur.
6. Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures ca 8-12 minutit nii, et küpsised oleksid pealt kergelt pruunikad.
7. Lase küpsistel jahtuda ja siis eemalda need küpsetuspaberilt.

Keefirivaht:
3 tl želatiini
1 dl vett
100 g suhkrut

1. Sega želatiin veega ja lase paisuda. Sulata želatiin ja lase segul pisut jahtuda.
2. Sega keefir sulatatud želatiiniga ning lisa suhkruga vahustatud vahukoor.
3. Pane külmkappi, et segu pakseneks pisut.

Küpsiste immutamiseks ca 200 g virsikumahla.

Tordi kokkupanekuks kasuta 18 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.
Immuta küpsiseid virsikumahlaga ja lao need kihiti vahedumisi keefirivahuga koogivormi.
Kata tort pealt  toidukilega ja hoia üleöö külmkapis, et tort tarduks.
Enne serveerimist eemalda tordivorm ja kaunista vastavalt oma soovile.

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar