teisipäev, 17. märts 2020

Korbid riisipudinguga




Üks mõnus idee küpsetamiseks. Kui mulgid teevad oma korpe mannapudruga, siis mina otsustasin proovida riisipudinguga. Riisipuding tuleb keeta mõnusalt magus ja maitsekas ning lisada ohtralt rosinaid ja sidrunikoort.
Taignaks kasutasin oma vastlakuklite taigna retsepti ja volaa valmis nad saidki. 😊

Kas julgeksid ka proovida?


Tainas:
500 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna
Riisipuding:
100 g pudruriisi
500 ml piima
125 ml vahukoort
100 g suhkurt
soola
100 g rosinaid
ühe sidruni riivitud koor
2 lahtiklopitud muna- lisada pudingile kui see on jahtunud


Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad ( va. Jahu).
Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi.
Pane taigen kerkima 60 minutiks.
Suru taignast õhk välja ja lase kerkida veel ca 30 minutit.
Vormi taignast ühesuurused pallid ning lase kerkida 20 minutit. Vajuta klaasiga kukli sisse süvend. Proovi teha nii, et taigna servad oleksid võimalikult kitsad ja täidist mahuks rohkem. Lisa riisipuding. Määri munaga.
Küpseta ahjus 200 c juures ca 20 minutit. Valmis korpidele raputa peale tuhksuhkrut.

Riisipudingi valmistamiseks pese riis korralikult külma vee all. Lase piimal keema tõusta ning lisa sool ja suhkur. Lisa potti ka pestud riis ning alanda kuumust, et riis vaevalt keeks. Sega riisi aeg ajalt, et see ei jääks poti põhja külge kinni.
Pere rosinad korralikult sooja veega ja eemalda üleliigne vesi. Kui riis on peaaegu pehme lisa potti vahukoor ja keeda puding valmis. Maitse ja vajadusel lisas veel soola ja suhkrut.
Riivi  valmis pudingisse sidunikoor ja lisa rosinad. Jäta puding jahtuma.
Klopi lahti munad ja lisa need toatemperatuurile jahtunud pudingule. Täida sellega korbid.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar