esmaspäev, 6. juuli 2020

Fiorella punase paprika pirukas

Toskaana toidureisi retsept nr.27

Mõnus pirukas, kuhu on ksutatud rohkelt suviseid köövilju. Maitseb hästi ka neile, kes muidu köögivilju ei armasta.

Retsepti jaoks läheb vaja:

Täidis:
1 sibul, viilutatud õhukeseks
3 sl oliivõli
2 keskmist suvekõrvitsat, viilutatud õhukeseks
3-4 porgandit, kangideks lõigatud
3 muna
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
60 g riivitud Forte juustu
1 punane paprika, lõigatud kangideks.

Taigen:
200 g jahu+ pisut veel rullimiseks
0,25 tl soola
170 g võid toatemperatuuril
1 suur muna, lahti klopitud
2-4 sl külma vett

Sega jahu ja sool. Lisa või ja muna, kuni saad puru taolise massi. Hakka lisama vett lusikakaupa, kuni moodustub pehme tainas. Pane lauale jahu ning vormi taignast ca 18 cm taignaketas. Mässi ketas toidukilesse ning pane külmkappi vähemalt 1 tunniks.
Tõsta külmkapist ja rulli oma küpsetusvormile sobivaks suuruseks. Kasutasin küpsetusvormi läbimõõduga ca 20 cm. Tõsta taigen rulli abiga küpsetusvormi ja lõika ära üleliigne taigen.

Aseta vorm koos taignaga külmkappi seniks kui valmistad täidise.
Kuumuta ahi 190 C juurde.

Täidise valmistamiseks prae sibul kergelt pannil oliivõlis kuni see on kergelt läbipaistev. Lisa porgand ja suvikõrvits ning küpseta neid koos sibulaga ca 4 minutit keskmisel kuumusel, kuni need on kergelt pehmenenud. Vala küpsetatud köögiviljad pirukapõhjale. 
Klopi lahti munad. Lisa juust, sool ja must pipar. Kalla segu köögiviljadele. Küpseta paprikaribasid pannil, kuni ka need on kergelt pehmenenud. Võta pannilt ja sätti ringikujuliselt pirukale ja vajuta need kergelt täidise sisse. 
Küpseta 40-50 minutit, kuni täidis on hangunud ja taigna servad on kenasti pruunistunud.
Serveeri kohe aga pirukas maitseb hästi ka külmalt. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar